YEREL

Başkan Sadettin Saygı; “Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Konya’mızdadır”

Bozkır Belediye Başkan Sadettin Saygı; “Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle sokak hayvanlarının huzuru için hizmetlerini sürdürüyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınağından biri Konya’mızdadır.” dedi.

Başkan Sadettin Saygı;  “Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Konya’mızdadır”

Konya Büyükşehir Belediyesine ait, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı yaptığı açıklamalarında: “1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezlerinden biri olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle sokak hayvanlarının huzuru için hizmetlerini sürdürüyor” dedi.

Başkan Saygı, konu ile ilgili gazetemize yaptığı önemli açıklamalarına şöyle devam etti: “Konya Büyükşehir Belediyemiz; Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle binlerce sahipsiz hayvanı en güzel şekilde ağırlıyor.

Toplam 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan her canlının Yaradan’ın bir emaneti olduğu bilinciyle şehirdeki sokak hayvanları için pek çok örnek uygulama hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi, barınak bünyesinde bulunan; 11 adet veteriner hekim, 8 adet veteriner teknikeri, 14 adet veteriner teknisyeni ve 47 adet hayvan bakım personeli olmak üzere toplam 80 personelle bu büyük tesiste binlerce dilsiz dostlarımıza şefkat elini uzatıyor.

Hayvanlara en yüksek standartta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi barınağında; alttan ısıtmalı bakım odalarının yanı sıra yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanıyla sahipsiz hayvanlar en güzel şekilde misafir ediliyor.

Ayrıca laboratuvarları, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları, kuvözleri ile birlikte her türlü tıbbi müdahalede bulunabilen tam donanımlı hayvan hastanesinde de sokak hayvanlarının yaraları sarılarak tedavi ediliyor.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

Öte yandan trafik kazaları ve yaralanmalarda acil müdahale aracı olarak hizmet veren dört adet tam donanımlı hayvan ambulansı olduğunu, “Canbulan” da 7/24 sokak hayvanlarının yardımına koştuğunu, ilk uygulamaya koyulduğunda tüm Türkiye’de alkış alan bu hizmetle zor duruma düşmüş hayvanların yaralarının sarıldığını da belirten Bozkır Belediye Başkanı Saygı, ilerleyen süreçte “Canbulan” sayısının artırılarak daha fazla hayvana ulaşılmasının hedeflendiğinin de altını çizdi.

AdminAdmin