GÜNCEL

Başkan Pekyatırmacı'dan 749. Vuslat Yıldönümü Mesajı

• Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Hz. Mevlana'nın 749. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Pekyatırmacı'dan 749. Vuslat Yıldönümü Mesajı

Hz. Mevlana'nın 749. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu’nun büyük düşünürü, mutasavvıf, günümüze ışık tutan ilim adamı Mevlana'nın söylemleri vuslatından günümüze kadar tüm insanlığın zihninde ve kalbinde yer bulmuştur. "Allah’a ulaşacak birçok yol var, ben aşkı seçtim” diyen Hazreti Mevlana’nın yaktığı aşk ateşi aradan 7,5 asır geçmesine rağmen hâlen yüreklerde yanmaya devam ediyor” dedi.

Anma törenlerinin bu yılki "Dostluk Vakti"  temasına Hazreti Pirin "Dost ol da, Dost’u gör’" sözlerinin esin kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Anadolu insanının gönül zenginliğinin, hoşgörü ve samimiyetinin vücut bulmuş hali olan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Konya, Hz. Mevlana'nın sözlerini ve yaşamını her zaman kendine şiar edinmiştir. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir.

Bu yıl 86'ncısı gerçekleştirilecek törenler boyunca düzenlenecek sema programlarının yanı sıra konferanslar, sergiler ve birçok kültürel programlar ile Hz. Mevlana anılacak, onun evrensel mesajları tüm dünya insanlığına ulaştırılacak. 

Bu vesile ile sevginin, barışın, kardeşlik ve dostluğun sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan Hz. Mevlana’yı vuslatının 749. Yıldönümünde rahmet ve dua ile anıyor, onun şahsında ilmi, idrak ve irfanlarıyla gönüllerimizi aydınlatan tüm manevi rehberlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

AdminAdmin