GÜNCEL

Başkan Hasan Ekici Beraberindeki Bir Heyetle Deprem Bölgesi Hatay’a Gitti

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri depremin en ağır yaşandığı illerden biri olan Hatay’a gitti. Ekici ve beraberindeki heyet Hatay merkez, İskenderun, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine yardım götürdü. İlçelerde incelemelerde ve gözlemlerde bulunan Ekici ziyaret dönüşü yaptığı açıklamada;

Başkan Hasan Ekici Beraberindeki Bir Heyetle Deprem Bölgesi Hatay’a Gitti

“Gelecek Partisi kadroları olarak depremin yaşandığı ilk günden beri deprem bölgesindeki kardeşlerimizle sürekli bir dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının sarılması ve dayanışma amacıyla Genel Merkezimiz tarafından başlatılan ‘Kardeş İl ve İlçe Programı’ kapsamında Konya’nın kardeş il ve ilçeleri olarak belirlenen Hatay, İskenderun, Kırıkhan ve Hassa ilçelerimize ziyaretlerde bulunduk. Teşkilat mensuplarımızdan ve gönüllülerimizden topladığımız yardımları kardeş ilçelerimizdeki ihtiyaç sahiplerine ilettik. Kardeş ilçelerimizde incelemelerde ve gözlemlerde bulunduk. Depremzede vatandaşlarımızla kucaklaştık. Acılarına ortak olmaya ve acılarını hafifletmeye çalıştık. Maddi ve manevi olarak gücümüz nispetinde yanlarında olduğumuzu da hissettirmeye çalıştık.” Diyen Başkan Ekici, “Maalesef depremin en ağır hasar verdiği illerden birisi Hatay olmuş. Özellikle merkez Antakya ve Defne ilçeleriyle Kırıkhan ilçelerinde çok büyük bir yıkım olmuş. Binaların çok büyük bir bölümü tamamen çökmüş ya da içine girilemeyecek durumda. Hatay’ın acil ihtiyacı barınma. Çadır ve konteyner ihtiyacı çok fazla. Şu ana kadar kurulan çadırlar ve konteynerler yetersiz. Bu nedenle depremzedelerin çoğu köylere ve bağ evlerine sığınmış. Bir kısmı da diğer illere gitmiş. Diğer yandan kurulan çadırlar depremzedeleri soğuktan ve yağmurdan yeterince koruyamadığı için çadırlar barınma ihtiyaçlarını tam da karşılamıyor. Bu nedenle özellikle uzun süreli barınma ihtiyacının karşılanması için Hatay merkezde ve ilçelerde hızla konteyner sayısının artırılması gerekiyor İlçelerde görüştüğümüz vatandaşlar can kayıplarının da açıklanan sayıların çok çok üzerinde olduğunu belirttiler. Hala yakınlarının cenazelerine ulaşamayan ve yakınlarını arayan vatandaşlar var. Depremzedeler arama kurtarma çalışmalarının ve müdahalenin geç başladığını ve yetersiz kalındığını da ifade ediyorlar. Özellikle en çok ihtiyaç duyulan ilk 2-3 gün içerisinde jandarma dışında sahada yetkili göremediklerini ifade ediyorlar. Depremzedelerden maalesef çok acı hikâyeler, şahitlikler ve gözlemler dinledik.” Dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR DA PSİKOLOJİK TRAVMA YAŞIYOR

Depremden en çok etkilenenlerin başında çocukların geldiğini ifade eden İl Başkanı Ekici, “Deprem felaketini yaşayan çocuklarımız çok tedirgin ve psikolojileri bozuk durumda, en ufak bir hareketlilikte bile heyecandan ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu nedenle çocuklarımıza kesinlikle bu acı olayı unutturmak için elimizden gelenin de fazlasını yapmak zorundayız. Bu bağlamda biz de bölgeye giderken araçlarımızda götürdüğümüz oyuncakları, gidecek yeri olmayıp çadırlara ve konteynerlere sığınan çocuklarımıza dağıtarak bir nebze de olsa kafalarını dağıtmaya çalıştık.” Dedi.

AdminAdmin