SPOR

Başkan Ekinci: Briç beyni korur

S.Ü. Briç Spor Kulübünün düzenlediği turnuvada Ekinci-Karakaş ikilisi şampiyon oldu.

Başkan Ekinci: Briç beyni korur

Selçuk Üniversitesi Briç Spor Kulübü tarafından düzenlenen Briç turnuvasında Tekin Ekinci-Selahattin Karakaş ikilisi şampiyon oldu. Üniversite Briç Salonunda yapılan turnuvaya briçseverler büyük ilgi gösterdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı Briç Federasyonu uhdesinde faaliyet gösteren Selçuk Üniversitesi Briç Spor Kulübünün organizasyonunda, ikişer ortakla oynanan turnuva müsabakalarına çok sayıda müsabık katıldı. Mücadele sonunda ikinciliği Atilla Göktaş-Hüseyin Alkan çifti, üçüncülüğü de Ahmet Toptaş-Erol Halıcı ikilisi elde etti.

Briç sporu ve turnuva ile ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Briç Spor Kulübü Başkanı Tekin Ekinci yorum, muhakeme ve bilgi alışverişine dayalı olan oyunun kişilerin olasılık tahmin etme ve hesap yapma becerilerini geliştirmesine yardımcı olduğuna vurgu yaparak, “Sosyal ilişkileri güçlendiren, hafıza ve beyni zinde tutan briç her yaşta insanın becerebileceği bir oyundur” dedi.

Briçin bireyleri kumardan uzak tutan özellikler taşıdığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toptaş ise “Briç insanların doğru düşünceyi bulmasına yardımcı olur. Yabancı dil bilmese bile dünyada bütün rakiplerle oynanması mümkündür. Elit kimselerle dostluklar kurulur. Bu sporun en önemli özelliklerinden biri ise alzheimere karşı en güçlü önlem olmasıdır” diye konuştu.

AdminAdmin