GÜNCEL

Başkan Ekici’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan EKİCİ, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 Başkan Ekici’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 99. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru adım atarken, günümüzde, halkın egemenliğine kara çalmak isteyen, tarih bilincinden uzak, Cumhuriyetin getirdiği değerlere karşı fütursuzca açıklama yapan zihniyetlere şahit oluyoruz. Demokrasi, kalkınma, adalet ve milli değerlerimiz önceliğimiz olmuştur ve daima bu ilkeler doğrultusunda hareket edeceğiz.” dedi.

“Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur.” Diyen Ekici, “Aziz Milletimiz; Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsemiş ve karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır.” Dedi.

“Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle Mili Mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırarak büyük devlet olmayı sürdürmekle kalmamış, toplumsal ve ekonomik gelişmeler alanında büyük başarılara imza atan, hızla gelişen ve kalkınan bir ülke olmuştur. Son yıllarda temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, eğitim, adalet ve ekonomide yaşanan sıkıntıların son bulacağı, Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm problemlerin çözülerek insan hak ve özgürlükleri ve ekonomi alanında güçlü bir Türkiye´nin, eşit, özgür, refah içinde, geleceğe umutla bakan vatandaşları olarak yaşayacağımızı ümit ediyorum” diyerek sözlerine devam eden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “ O’cu, Bu’cu diyerek kutuplaştırmalardan uzak, birlik ve beraberliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür edeceği günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Türkiye´nin ilerlemesinden Konya’nın da payını alacağı günlerin geleceğini de ifade etmek isterim.” Dedi.

“Amacımız, büyük fedakârlıklarla kazanılan milli mücadelenin ve bizlere bırakılan bu emanetin yine aynı irade ile gelecek nesillere taşınmasıdır.” Diyen Ekici, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi

 

AdminAdmin