SİYASET

Başkan Ekici ; ‘’Taşımalı Eğitim Sistemi Sekteye ii Uğradı’’

Ülkemizde 1989 – 1990 Eğitim – Öğretim yılından sonra taşımalı eğitime geçilmiş, zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkmasıyla da taşımalı eğitim uygulaması yaygınlaşmış, öğrencisi az olan mahallelerdeki öğrencilere taşımalı sistem ile belli okullarda eğitim öğretim verilmekte idi.

 Başkan  Ekici ; ‘’Taşımalı Eğitim Sistemi Sekteye ii Uğradı’’

2022 – 2023 Eğitim Öğretim sezonu 12 Eylül' de başlamasına rağmen Konya’da bazı okullarda taşımalı sistem ihalesi olumlu sonuçlanmadığı için öğrenciler bir aydır okullarına gidemiyor. Konu ile ilgili gelen şikâyetlerin ardından incelemelerde bulunmak için Selçuklu ilçesine bağlı Aşağı Pınarbaşı Mahallesine giden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Selçuklu İlçe Başkan Vekili Arif Kart ve beraberindeki heyet öğrenci velileri ile görüşerek açıklamalarda bulundu.

Selçuklu İlçesinde bulunan on bir mahallede taşımalı eğitim gören yaklaşık 150 civarındaki öğrencinin bir aydır eğitim ve öğretimden mahrum kaldıklarını dile getiren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, öğrencilerin bir kısmı velileri tarafından her gün kendi imkânları ile okula geldikleri imkânı olmayan öğrencilerin ise eğitimden mahrum kaldıklarını ifade ederek bir an önce problemin çözülerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına kavuşmasını bekliyoruz dedi.

Konu ile ilgili Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmede problemin an itibari ile çözüldüğünü ve Pazartesi itibari ile taşımalı eğitime başlanacağını öğrendiklerini dile getiren İl Başkanı Hasan Ekici konun takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

HABER MERKEZİ

 

 

AdminAdmin