GÜNCEL

Başkan Ceylan : '' Bir günlük kazançlarını Gazze’ye toplayacaklar''

Yıllardır İsrail tarafından uygulanan ambargo nedeniyle açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazzede'ki Müslüman kardeşlerimiz 116 gündür işgalci ve katil İsrail'in saldırıları ve bombardıman altındalar.

 Başkan Ceylan : '' Bir günlük kazançlarını Gazze’ye toplayacaklar''

Terörist İsrail Gazze'de soykırım ve katliama devam ediyor. Kana ve vahşete doymuyor. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre şehitlerin sayısı 30 bine, yaralı sayısı ise 70 bine yaklaştı.10 bin kişi hala enkaz altında. Maalesef yine savaştan en çok masum siviller kadın ve çocuklar etkileniyor. Şehit edilen 30 bin kişinin yaklaşık 14 binini çocuklar oluşturuyor. Şu an Gazze'nin % 70 i yıkılmış, aylardır devam eden ağır bombardıman büyük bir yıkıma yol açmış durumda .Alt yapı tamamen tahrip edilmiş, insanlar evsiz ve yurtsuz bırakılmış, evleri yıkılan insanlar topluca göçe zorlanmışlardır. Bunun sonucu olarak orada yaşayan masum halk daha güvenli bölge diye Kuzey Gazze'ye yönlendirilmektedir.

Konya’da örnek davranış! Bir günlük kazançlarını Gazze’ye toplayacaklar

Evlerinden, barklarından, yurtlarından edilmiş insanlar çadırlarda, okullarda ve camilerde yaşam mücadelesi vermektedir.

İnsanlıktan nasibi olmayan katil ve işgalci İsrail aynı zamanda içeriye insanı yardım malzemelerinin, tıbbi malzeme ve cihazların, ambulansların girişine de izin vermemektedir..

Gazze 'de açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi baş göstermiş durumdadır. Ekmek fırınları bombalanmış ,un ve gıda bittiği için insanlar hayvan yemlerini öğüterek un haline getirip ekmek yapmaktadırlar.

Gazze yanıyor kardeşlerim,

30a67847-2a6d-4cf1-8469-93cc0aeaea5e.jpg

STK lar olarak bizler bu bölgede elimizden geldiği kadar duyarlı kardeşlerimizin infak ve bağışlarıyla çok zor olsa da kardeşlerimize yardım etmek, onların acılarını paylaşmak ve yaralarını sarmak için günlerdir çaba göstermekteyiz..

Çok güçte olsa Gazze'deki masum ve mazlum kardeşlerimize vicdan ve merhamet taşıyan onurlu insanlar adına STK lar olarak yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz.

Bu vesile ile Konya Esnaf, tüccar ve sanatkârları, işadamları olarak bir kez daha Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlatıyoruz .

Kampanyamız bugün başlayacak yazılı, görsel basında ve sosyal medya mecralarında yoğun bir şekilde duyurulacaktır. Afiş ve pankartlarla Konya'mızın tüm esnaflarına ulaşılacak kampanyaya katılımları sağlanacaktır.

10 gün sürecek tanıtım ve bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyasından sonra 8 Şubat Perşembe günü kampanyaya katılan tüm esnaflarımız, tüccarlarımız sanatkârlarımız ve işadamlarımız proje ortağımız olan STK lar vasıtasıyla o günkü kazançlarını Gazze deki kardeşlerine göndereceklerdir.

 

Bu kampanyamızın hayırlı , bereketli olmasını, Gazze'li kardeşlerimizin yaralarına derman olmasını ve onların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Şimdiden kampanyamıza katılan destek veren herkese en kalbi şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu kampanyanın tüm Türkiye’ye ,dünyaya örnek teşkil etmesini ve bir çığ gibi büyüyerek yayılmasını arzu ediyoruz.

Gayret bizden, Tevfik Allah'tandır.

 

AdminAdmin