GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2026 01:00   Güncelleme : 15-04-2026 01:05

Başkan Cengiz Yılmaz’dan Hamsi Fesdivali Açılaması

Konya Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Yılmaz Hamsi Festivali fiyaskosu hakkında açıklamada bulundu

 Başkan Cengiz Yılmaz’dan Hamsi Fesdivali  Açılaması

Başkan Yılmaz Açıklamasında ;’’Bu açıklama, birkaç gündür Konya gündemini meşgul eden spekülasyonlara açıklık getirmek amacıyla hazırlanmıştır;

Konya Pazarcılar Esnaf Odası olarak Meram Melikşah Semt Pazarı’nın 9–12 Nisan tarihleri arasında “yöresel ürünler satış alanı” olarak kullanılması için Meram Belediyesine müracaat edilmiş, talebimiz yerinde bulunarak belirtilen tarihlerde pazar alanında yöresel ürün satışının yapılması uygun görmüştür.

Söz konusu talep ve verilen izin, geçmiş yıllarda olduğu gibi münhasıran yöresel ürün satış faaliyetlerini kapsamakta olup; bunun dışında herhangi bir etkinlik, konser, canlı müzik veya benzeri organizasyonu içermemektedir.

Buna rağmen, ilgili firma tarafından söz konusu organizasyonun ‘Hamsi Festivali’ adı altında konser, canlı müzik ve toplu etkinlikler içerecek şekilde genişletmeye çalışmış ve bunu kamuoyuna ilan etmiştir.

Bunun üzerine organizasyonu gerçekleştiren firmaya organizasyonun çerçevesi ve verilen izinlerin içerik ve mahiyeti hatırlatılmıştır. Ancak firma bu noktada uyarıları hiçbir şekilde dikkate almadan etkinliğin duyurularına sanki konserler yapılacakmış gibi devam etmiştir.

Oysa, Melikşah Semt Pazarı’nın yoğun yerleşim alanı içerisinde bulunması nedeniyle; konser, canlı müzik ve benzeri etkinliklerin çevre sakinleri açısından ciddi gürültü ve çevresel rahatsızlıklara yol açacağı açıktır. Alan, hiçbir açıdan konser düzenlemeye müsait bir yapıda değildir. Bu sebeple bizim de yöresel ürün pazarı dışında söz konusu etkinlikler için belediyeden de böyle bir talebimiz hiç olmamıştır

Ayrıca, hiçbir ilgili merciye de bu tür organizasyonlar için gerekli yasal başvuruların yapılmadığı ve herhangi bir izin alınmadığı da bilinmektedir.

Özetle, bu organizasyonda her hangi bir konser yoktu ki iptali söz konusu olsun.

Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere; yaşanan hadise uyarıları dikkate almayan ve canlı müzik etkinliklerinin gerçekleştirilmeyeceğini kamuoyuna duyurmayan firmadan kaynaklıdır. ‘’dedi

İmdat YAYLAİmdat YAYLA