YEREL

Başkan Altay: “Abdülhamid Han Caddesi Şehrin Trafik Yükünü Hafifletecek”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyhekim Caddesi ile Beyşehir Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’nin devam eden üçüncü etap çalışmalarını inceledi. Konya’nın Meram’dan Selçuklu’ya, Selçuklu’dan Meram’a geçişte yeni bir ana arter kazanacağını belirten Başkan Altay, caddenin şehrin trafik yükünü hafifleteceğini söyledi.

Başkan Altay: “Abdülhamid Han Caddesi Şehrin Trafik Yükünü Hafifletecek”

Konya Büyükşehir Belediyesi, birinci ve ikinci etap çalışmalarını tamamladığı Abdülhamid Han Caddesi’nde 3. etap çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmalarda incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “14,5 kilometre uzunluğunda olacak Abdülhamid Han Caddemizin birinci ve ikinci etabını tamamlayarak hizmete açmıştık. Üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Sille Yolu ile Meram Tıp Fakültesi arasındaki alanda 200 metrenin üzerinde Keçili Kanalı’nda ıslah yapıyor ve köprüler inşa ediyoruz. Böylece özellikle Meram’dan Selçuklu’ya, Selçuklu’dan Meram’a geçişte yeni bir ana arter kazanmış olacağız. Beyşehir ve İstanbul Yolu’nun trafiğinin azaltılacağı bir durum ortaya çıkacak. İnşallah yılbaşı itibariyle Sultan Abdülhamid Han Caddesi tüm etaplarıyla hizmet vermeye başlayacak.” ifadelerini kullandı.

KOSKİ, 3. ETAPTA ALT YAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Cadde üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün de altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Altay, “Abdülhamid Han Caddemizin 3. etap yol çalışmaları kapsamında Selçuklu ilçemizin büyük bir kısmının içme suyunu karşılayan çelik ana isale hattının yüzeyde kalan kısmının deplasesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda çelik borunun uzun süre hizmet edebilmesi ve sağlıklı çalışabilmesi için izolasyon ve katotik korumaları yapılarak yenileme işlemleri yapıldı. Ana isale hattı üzerinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlamış 2 set menholü, 1 adet 800’lük vana, 1 adet 150’lik vana ve vantuz yenisiyle değiştirildi. Aynı zamanda, Erenköy Mahallesi’ni besleyecek 600 metre uzunluğunda duktil kuyu ve terfi toplama hattı da yapılıyor. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

AdminAdmin