GÜNCEL

Başkan Ali Konak’tan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan  Ali Konak’tan  Mehmet Akif Ersoy mesajı

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak ; Milli Şairimizin, istiklal mücadelesinin en zorlu yıllarında Türk milletine eserleriyle, düşünce ve fikirleriyle umut olan, yeri doldurulamayacak bir vatan sevdalısı olduğunu ifade ederek . Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’mızı yazan Mehmet Akif Ersoy’un doğum günü olan 20 Aralık ve vefat günü olan 27 Aralık tarihleri arasında kalan haftanın Mehmet Akif Ersoy Haftası olarak ilan edildiğini ve bu hafta içinde Milli Şairimizin çeşitli etkinliklerle anıldığını belirterek,

Başkan Ali Konak Mesajına söyle devam etti; İstiklal savaşımızı, eşsiz kalemi ile birleştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin en güçlü kalemlerinden biri olmuş ve bu dönemde Millî Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır.

Cepheden cepheye koşan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ,idealindeki Asım’ın Nesli uğruna her türlü zorluğa katlanmıştır. Söyledikleri ve yaşadıklarıyla Türk Milleti’nin hayranlığını kazanan Akif, ruh dünyası, vatan millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yerini yücelterek korumaya devam edecektir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı bizlere kazandıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 87. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.

 

AdminAdmin