YEREL

Başkan Ali Konak , Camii Açılışına Katıldı

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , “Cuma Buluşmaları” kapsamında Altınözü Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Cuma namazı sonrasında Çelikeller Yaylasında yaptırılan Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Ali Konak , Camii Açılışına Katıldı

Yunak’ta vatandaş odaklı çalışmalara örnek olan “Cuma Buluşmaları ve Mahalle Ziyaretleri” devam ediyor. Bu kapsamda  Altınözü Mahallesi’nde Cuma namazını kılan Başkan Konak , yapımı tamamlan Çelikeller Yaylasındaki Camii’nin açılışına da katıldı.

Başkan Konak , Çelikeller Yaylasında  kutsal bir mekânın açılışının yapıldığını ,  Camilerin ilk olarak Peygamberimizin mimarlığı ile Medine’de yapılmaya başlandığını ve Anadolu’nun fethi ile ülkemizin her tarafında inşa edildiğini belirtirken camilerin o bölgenin tapusu ve aidiyet sembolü olduğunu, burada ibadet etmenin de en büyük bahtiyarlık olduğunu ifade etti.

İbadethanelerin bütün insanları kucaklayan ortak mekânlar olduğunu ifade eden Başkan Ali Konak,  şunları söyledi: “Camiler, karşılaşma, buluşma, sohbet etme, ortak faaliyet gerçekleştirme ve ibadet etme yerleridir. Camiler herkese açık, herkesin hayatla doldurduğu, hayat verdiği ve insanları kucaklayan ortak mekânlardır.

Binaya ruh veren temelindeki harç değil, onun içerisinde yapılan hizmetler ve ibadetlerdir. Biz Müslümanlar bir araya gelerek Allah’ın evlerini inşa ediyoruz. İslam’a ve insanlığa güzel hizmetler sunmak için bu güzel camilerimize sahip çıkmalıyız. Ben inanıyorum ki bu bölgedeki hemşerilerimizi de bu eserimize bu güzel camimize sahip çıkacak, içlerini dolduracaklardır. Caminin yapım aşamasından gelinen süreye kadar maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ederim .”dedi

AdminAdmin