GÜNCEL

Başkan Ali Konak : ‘’Bütün Engellerin Sevgi, Saygı, Empati ve Dayanışmayla Aşılır.’’

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ali Konak : ‘’Bütün Engellerin Sevgi, Saygı, Empati ve Dayanışmayla Aşılır.’’

  Başkan Ali Konak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, tüm dünyada engelliler ile ilgili toplumsal farkındalığın artması ve onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını dilerken mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bizim kalbimiz, ilçemize  yaptığımız hizmetlerimizde merhameti, doğruluğu, vicdanı şiar edinmiştir. Yaptığımız ve yapacağımız tüm projelerimizde toplum menfaati gözeterek hareket ederiz, çünkü dinimiz insanı yaratılmışların en değerlisi ve şereflisi olarak görür. Bizler de bu bağlamda insana yatırım yaparak, hizmetlerimizi en üst seviyede gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin normal bir yaşam sürdürebilmeleri adına önce toplumsal duyarlılığın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu  kardeşlerimizin hayatın  her alanında kendilerine yer bulmaları için birlik ve beraberlik içerisinde olmalı, ilçemizde de daha yaşanılır kılmalıyız.

Bütün engellerin sevgi, saygı, empati ve dayanışmayla aşılacağına inanıyorum. Bu bağlamda da engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olmaları için özveriyle çalışıyoruz. Engelli insanlarımızın hayata katılımı konusunda yapılan çalışmalar, engelli kardeşlerimize karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir. Bunu sadece görevimiz olduğu için değil, insana düşen bir sorumluluk olduğunu için de yapıyoruz. Nitekim çalışmalar sonuçlarını veriyor, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda engelli kardeşlerimizin elde ettiği başarıları gururla takip ediyoruz. Onlar azim ve kararlılıkları bizlere de ilham oluyor. Daha nice başarılarını görmeyi yürekten diliyorum. Son olarak da, en büyük engeli sevgisizlik olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Sevgiyle birbirimize yaklaştıkça, hayattaki bir engeli daha ortadan kaldıracağız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan, azimle mücadele eden tüm engelli kardeşlerimizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum.  Cumhur başkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’ın belirttiği gibi yeni 100 yılda “Engelsiz bir Türkiye” hedefine ulaşacağımız zamanların çok yakın olmasını diliyorum. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü’nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan hareket etmemiz gerekiyor. Engelli  kardeşlerimizin gününü kutluyor, fedakar aileleriyle birlikte selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

AdminAdmin