GÜNCEL

Başkan Akkay’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile kutlam mesajı yayımladı

Başkan Akkay’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Akkaya mesajında ;

‘’Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını milletçe bir kere daha yaşıyoruz.

Bu büyük zafer, bu topraklardaki son şaheserimiz olan Cumhuriyetimizin diriliş müjdesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen bir cemredir. Aziz milletimizin, bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda, ilelebet kalma kararlılığının bir göstergesi ve ilanıdır. Diğer taraftan, bu büyük zafer, köşeye sıkışmış, işgale uğramış, darda kalmış, şehit olmuş, canı yanmış, inancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya net olarak göstermiştir.

Üzerinden 101 yıl geçmiş olmasına rağmen hala ilk günkü gibi tazeliğini hafızalarımızda ve kalplerimizde koruyan bu zafer; Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele verilerek kazanılmış tarihte emsali görülmemiş bir destandır.

30 Ağustos, “Ya İstiklal Ya Ölüm” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatı olan eşsiz bir zaferdir.

101 yıl önce 20 Ağustos günü Gazi Mustafa Kemal tarafından taarruz emri Akşehir’den verilmiş ve ordumuz 24 Ağustos günü Afyon’a, cepheye uğurlanmıştır. Batı cephesinin Akşehir’de kaldığı 9 ay 10 günlük sürede sadece taarruz planları hazırlanmamış, ordunun eksikleri, ihtiyaçları da giderilmiştir. Yaylı araba imalat atölyeleri adeta silah fabrikası gibi gece gündüz çalışmış yine arastada bulunan zanaatkârlar büyük katkı sağlamıştır. Bu zaferde ve Cumhuriyetin doğmasında Akşehir’imizin ve değerli Akşehirlilerin büyük payı ve katkısı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 101’inci yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.’’ dedi

 

AdminAdmin