YEREL

Başkan Akkaya: “Orman Sınırı Konusundaki Sorunları Çözüme Kavuşturduk”

Akşehir Belediyesi, muhtarları bilgilendirmek ve orman sınırı ile ilgili önemli konuları ele almak üzere bir toplantı düzenledi.

Başkan Akkaya: “Orman Sınırı Konusundaki Sorunları Çözüme Kavuşturduk”

Toplantının ardından açıklamada bulunan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, orman sınırlarına uyma gerekliliğini vurgulayarak, "Hemşehrilerimizin bu yöndeki taleplerini dikkate alarak, bugün bazı mahallelerimizdeki orman sınırıyla ilgili geçmişten gelen ve sınır belirsizliğinden dolayı sehven küçük ölçekli sınır ihlalleri sorunlarını, muhafaza ormanı sınırlarının yeniden ve yerinde tespiti ile çözüme kavuşturmuş olduk. Bundan sonra orman sınırına azami uymak bizlere düşer" ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Toplantıya, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'nın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam, Orman İşletme Şefi Mehmet Korkmaz, orman sınırında bulunan mahallelerin muhtarları ve mahalle başkanları katıldı.

Akşehir’de orman sınırı olan; Değirmenköy, Yeniköy, Saray, Atakent, Ulupınar, Engili ve Savaş mahallerinde orman sınırı ile ilgili sorunların çözüme kavuşturulması için gerçekleştirilen toplantıda, orman sınırıyla alakalı mahallelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözülmesi için Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında muhtarlar ve vatandaşlar bilgilendirildi.

Bu çalışmalara göre; daha önce 18.370 hektar alan olan muhafaza ormanı sınırı, yerleşim yerleri ile ilgili 1369 hektarlık bölüm çıkartılarak 17.001 hektara düşürülmüş oldu. Toplantıda ayrıca sınırların daha belirgin olabilmesi için, yol planlanması ve hem sınıra hem de boşluk alanlara fidan dikilmesi gerektiği belirtildi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, ilgili mahallelerin bu yöndeki taleplerini ve sorunlarını çözmüş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Orman muhafaza sınırına yüksek hassasiyetle uyulması gerekiyor. Doğaya ve ormanlarımıza gereken saygıyı göstermek, sürdürülebilir bir gelecek için hayati öneme sahip. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları, ortak bir çaba ile doğal kaynaklarımızı korumamıza yardımcı olacaktır. Bundan sonra orman sınırına azami uymak bizlere düşer” dedi.

Bu konudaki yoğun gayretleri dolayısıyla AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’e teşekkür eden Başkan Akkaya, “Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımızın değerli yetkililerine, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karaca’ya, AK Parti İlçe Başkanımız Muammer Sağlam’a, Orman Bölge Müdürümüz Cafer Bal’a ve Orman İşletme Şefimiz Mehmet Korkmaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin