YEREL

Başkan Akkaya: “Melek Girmez Hanı’nı, Oldukça Güzel Bir Ortama Dönüştürmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK ve Akşehir Belediyesi iş birliğiyle, halk arasında ‘Melek Girmez’ diye tabir edilen Rüştü Bey Hanı’nın restorasyonu tamamlanarak resmi açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Akkaya: “Melek Girmez Hanı’nı, Oldukça Güzel Bir Ortama Dönüştürmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da katıldığı törende konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Bugün açılışını yaptığımız Rüştü Bey Hanı için daha önce ‘Melek Girmez’ tabiri kullanılırdı. Vatandaşlarımızın bu şekilde adlandırdığı metruk ve yıkık bir mekânı bugün oldukça güzel sosyal ve kültürel bir ortama dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK ve Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Rüştü Bey Hanı’nın resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

 

Törende konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehirlilere hizmet etmenin ve Akşehir’i her alanda kalkındırmanın kendileri için dünyadaki en büyük nimetlerden birisi olduğunu ifade etti. Göreve geldikleri günden itibaren altyapıdan üst yapıya kadar her alanda yaptıkları hizmetlerle Akşehir’i ihya ettiklerini kaydeden Başkan Akkaya, “Bugün açılışını yaptığımız Rüştü Bey Hanı için daha önce ‘melek girmez’ tabiri kullanılırdı. Vatandaşlarımızın bu şekilde adlandırdığı metruk ve yıkık bir mekânı bugün oldukça güzel sosyal ve kültürel bir ortama dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel eserin ihyasında bize büyük destek sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, milletvekillerimize, her yatırımda bizi yalnız bırakmayan Uğur İbrahim Altay Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“AKŞEHİR KONYA’MIZIN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLACAK”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir’de yaptıkları bu işleri büyük bir hedef için gerçekleştirdiklerini belirterek, “Akşehir, bölgenin merkezi olmakla birlikte özellikle kültürel mirasıyla Konya’mızın önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Onun için özellikle Konya merkezde ciddi bir Akşehir tanıtımı yapıyoruz. Bununla birlikte katıldığımız tüm fuarlarda ve birçok ulusal kanalda Akşehir’imizi anlattık. Bundan sonra da en önemli hedefimiz Akşehir’in turizme kazandırılması olacak. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum. Rüştü Bey Hanı Restorasyon çalışmamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hem bu işte verdiği emekten dolayı hem de 10 yıl boyunca Akşehir’e yaptığı hizmetlerden dolayı değerli belediye başkanımız Salih Akkaya beye tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MELEK GİRMEZ DENİLEN BU MEKAN MELEKLERİN DE GİRDİĞİ BİR MEKANA DÖNÜŞTÜ”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdemi ise, Akşehir’in sanayi, eğitim ve kültürel olarak kalkınması adına gayret ettiklerini vurguladı. Erdem konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Akşehir sevgisini biliyoruz. Akşehir’e çok önem veriyor. Bu da Salih başkanım için bir şanstı. Artık köhneliğinden, içine girildiğindeki kötü ortamdan, ‘Melek Girmez’ denilen bu mekân inşallah meleklerin de girdiği, Allah’ın en şerefli varlığı insanların da mutlu oturduğu bir mekâna dönüştü. Hayırlı olsun. Akşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

 

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın da katıldığı programın ardından Rüştü Bey Hanı’nın açılışı dualarla yapıldı.

 

 

 

 

AdminAdmin