YEREL

Başkan Akkaya: “Gençlerimiz İçin Tüm İmkânlarımızı Seferber Ettik”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Akşehirli gençler için birbirinden değerli ve faydalı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Gençlerin; eğitimden kültüre, spordan sosyal projelere kadar her alanda desteklenmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akkaya, “Akşehir gibi Konya’mızın ve ülkemizin nadide bir ilçesine hizmet etmenin gururunu taşıyoruz. Özellikle ilçemizde yaşayan gençlerimize yönelik hayata geçirdiğimiz projelere büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin topluma ve ülkelerine daha faydalı bireyler olarak yetişmesi ve potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olma hedefiyle tüm imkânlarımızı seferber ettik ve etmeye devam ediyoruz. Ben yarınlarımızı inşa edecek gençlerimize inanıyor ve güveniyorum. Onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak için desteğimizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Akkaya: “Gençlerimiz İçin Tüm İmkânlarımızı Seferber Ettik”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; belediyecilik anlayışlarının sadece altyapı, kanalizasyon ve fiziki belediyecilikten ibaret olmadığını belirterek, bir taraftan ilçeyi imar ederken bir taraftan da yeni nesillerin en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Gençlerin eğitimine verdikleri öneme vurgu yapan ve göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Akşehirli gençlerin en güzel şekilde yetişmesi için birbirinden değerli ve faydalı işler yaptıklarını ifade eden Başkan Akkaya, son 9 yılda hayata geçirdikleri projelerden bahsetti.

Resim önizlemesi

“DÖNEMEÇ KİTAP KAFE GENÇLERİN UĞRAK MEKÂNI OLDU”

Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra’nın ‘Dönemeçte’ isimli kitabından esinlenilerek Dönemeç Kitap Kafe’yi gençlerin hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Akkaya, “Açtığımız Kitap Kafe’miz, klasik bir kütüphanenin ötesinde gençlerimizin hem ders çalışabilecekleri hem araştırma yapabilecekleri hem de kitap okuyabilecekleri bir mekân oldu. 380 metrekarelik bir alana sahip Kitap Kafemiz 3 bölümden oluşuyor. Çeşitli etkinliklerin, söyleşilerin ve grup çalışmalarının yapılabildiği sesli bölüm, dağ manzaralı teras bölümü, yarı sesli bölüm ve tamamen izolasyonlu, bireysel olarak çalışmaların yapılabileceği sessiz bölümler mevcut. Bu güzel eser gençlerimiz tarafından hakikaten çok beğenildi ve onların uğrak mekânı oldu. İnşallah ilerleyen dönemde de buna benzer pek çok çalışmayı gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

AKŞEHİR 1 MİLYON KİTAP HEDEFİNE ULAŞTI

Resim önizlemesi

Gençler arasında kitap okuma oranını yükseltmek ve yaşam boyu okuma alışkanlığı sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri “Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor’” projesinin ise Türkiye’ye örnek çalışmalardan olduğunu vurgulayan Başkan Akkaya şöyle devam etti: “Proje kapsamında; ilçemiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz düzenli okuma alışkanlığı kazanıyor. ‘Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor’ sloganıyla 4 yılda toplam 1 milyon 15 bin kitap okunması ilçemiz adına çok sevindirici oldu. Bu sürede toplam 124 yazar ile 441 söyleşi gerçekleşirken, toplam 30 dizüstü bilgisayar, 23 minibook, 23 tablet, 14 bisiklet, 900 Uyanış Çanakkale Seti, 700 satranç takımı, 777 mangala oyunu ve 777 matematik zekâ oyunu hediye ettik. Ayrıca ilkokul öğrencilerine tutumlu olmayı öğretmeyi amaçlayan Kitap Kumbaram projemizle de öğrencilerimizin bu yöndeki gelişimine önemli bir katkıda bulunduk” dedi.

“GENÇ AKSES PROJESİ İLE GENÇLERİMİZ ZAMANLARINI VERİMLİ KULLANIYOR”

Gençlerin zamanlarını etkili ve verimli geçirebilmeleri amacıyla 2021 yılında Genç AKSES (Akşehir Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Merkezi) projesini başlattıklarını vurgulayan Başkan Akkaya, “Proje ile e-spor akademisinden sosyal medyaya, dijital pazarlama akademisinden insansız hava aracı akademisine ve dijital fotoğrafçılık akademisine kadar birçok alanda kurslar düzenliyoruz. Ayrıca yüzme, futbol, bağlama gibi kurslarımızla öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Bugüne kadar 3 bin öğrencimizi kurslarımızdan yararlandırırken; 200’e yakın gencimize de sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda eğitim verildi. Bunlarla toplamda 2100 gencimiz için tarihi yerler ve şehirler ile Bilim Fuarlarına yönelik geziler organize ettik. 1500’den fazla öğrencimize yönelik ise sinema etkinlikleri gerçekleştirerek çocuklarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunduk” ifadelerini kullandı.

“ULUSAL YARIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”,

Resim önizlemesi

Akşehirli gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimine de büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Akkaya, “Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile düzenlediğimiz Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları ilçemizde büyük heyecana sahne oldu. Yine ilgili federasyonların katkılarıyla ve belediyemiz organizasyonuyla Minikler Türkiye Halter Şampiyonası’na ve Türkiye Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na ilçemizde ev sahipliği yaptık. Ayrıca; yamaç paraşütü ve eğitim yarışmaları, Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması ve U15-U17 ve Minikler Bisiklet Yarışması’nı da ilçemizde düzenledik. Yeni dönemde bunlar gibi yine birçok spor organizasyonunu ilçemize kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“KİTAP FUARLARI İLE İLÇEMİZE SOSYAL VE EKONOMİK İVME KAZANDIRDIK”

Akşehir Belediyesi olarak 6 yıldır düzenledikleri Kitap Fuarları ile Akşehir’in edebiyatla ve kültürle daha çok anılmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Akkaya, “Kitap fuarlarımız; kitapseverler, yazarlar, yayıncılar ve sanatçılar için önemli bir buluşma noktası oluşturdu. Her yıl 150 yayınevini, 130 yazarımızı ve 500 bin kitabı gençlerimizle buluşturduk. Gençlerimizi okumaya sevk eden, sevdiği yazarlarla bir araya getirmeyi hedefleyen Kitap Fuarları şehrimize sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir ivme kazandırdı. İlginin her yıl artarak devam ettiği kitap fuarlarımızı, önümüzdeki dönemde de daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeye devam edeceğiz inşallah” dedi.

“GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Akşehirli gençlerin ilçe yönetiminde söz sahibi olmalarını, onların istek ve önerilerini önemsediklerini ve bu kapsamda ilçe genelindeki liselerde ‘Teneffüs Buluşmaları’ adı altında programlar düzenlediklerini belirten Başkan Akkaya, “Teneffüs Buluşmalarını öğrencilerimiz çok sevdi. Gençlerimizin fikirleri bizim için çok önemli ve fikirlerini önemsediğimizi görmeleri onları ayrıca mutlu etti. Yine Gençlik Buluşmaları projemiz kapsamında da gençlerimizle bir araya gelerek onların sorunlarına çözüm bulmaya gayret ediyor, değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaları, bilinçli ve sorumluluk sahibi gençler olabilmeleri için önerilerde bulunuyor ve genç beyinlerin fikir ve düşüncelerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde daha fazla gencimizle buluşarak ilçemizle ilgili parlak fikirlerini almaya ve onların sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZ İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Akşehir gibi Konya’nın ve ülkenin nadide ilçelerinden birine hizmet etmenin gururunu taşıdıklarını paylaşan Başkan Akkaya, “Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim gözbebeğimizdir. Güzel ilçemizde yaşayan gençlerimize yönelik hayata geçirdiğimiz bu projeleri, sadece bugünün değil, aynı zamanda geleceğin liderlerini yetiştirmek adına da önemli birer adım olarak görüyorum. Gençlerimizin topluma ve ülkelerine daha faydalı bireyler olarak yetişmesi ve potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olma hedefiyle tüm imkânlarımızı seferber ettik ve etmeye devam ediyoruz. Ben yarınlarımızı inşa edecek gençlerimize inanıyor ve güveniyorum. Onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak için desteğimizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

AdminAdmin