YEREL

Başkan Akkaya: Dev Projelerle Akşehir’i Omuzlarımızda Büyüttük

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; göreve geldikleri 2014 yılından itibaren hayata geçirdikleri büyük projelerle Akşehir’i her alanda dönüştürdüklerini ve ilçenin çehresini çok daha güzel bir görünüme kavuşturduklarını ifade etti.

Başkan Akkaya: Dev Projelerle Akşehir’i Omuzlarımızda Büyüttük

Dudu Kadın Çarşısı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na, tarihi yapıların restorasyonundan atık su arıtma tesisine kadar pek çok alanda dev projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akkaya, yaptıkları çalışmalar sayesinde Akşehir’in altyapıdan üst yapıya, kültürel mirastan modern yaşama kadar pek çok alanda büyük bir kalkınmaya sahne olduğunu belirtti.

Resim önizlemesi

 

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, 2014 yılından itibaren hayata geçirdikleri büyük çaplı projeler sayesinde Akşehir’in kalkınma adına büyük bir değişim geçirdiğini, ilçenin altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ve yalnızca hizmet üretmekle kalmayıp Akşehirlilerle gönül köprüleri de kurduklarını söyledi.

 

“AKŞEHİR’İMİZİ OMUZLARIMIZDA BÜYÜTTÜK”

Resim önizlemesi

Akşehir’i kalkınmanın ve gelişimin öncüsü yapmak için bugüne kadar adım adım ilerlediklerini ifade eden Başkan Akkaya: “Göreve geldiğimiz günden bugüne dev projelerle Akşehir’imizi omuzlarımızda büyüttük ve geleceğe taşıdık. Alt yapıdan üst yapıya, kültürel projelerden eğitim alanına kadar geniş bir yelpazede hemşehrilerimize hizmet verdik. Alt yapıda yürüttüğümüz projelerle sağlam temellere dayalı bir Akşehir inşa ettik. Su ve kanalizasyon sistemlerini modernize ettik, yolları yeniledik ve ulaşımı kolaylaştırdık. Aynı zamanda çevre dostu projelerle şehrimizi yeşillendirdik, park ve rekreasyon alanlarıyla vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırdık” dedi.

 

“AKŞEHİR’İN TARİHİ MİRASINA SAHİP ÇIKTIK”

Resim önizlemesi

Yüzlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan Akşehir’in ecdat yadigârı pek çok tarihi mirasa ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Akkaya, bu mirasa sahip çıkmanın ve geleceğe taşımanın en önemli vazifelerinden biri olduğunu dile getirerek; “Güzide ilçemizin kültür mirasını korumak adına onlarca farklı restorasyon ve imar çalışması gerçekleştirdik. Ecdadımızdan bizlere miras kalan bu eserlere gözümüz gibi bakıyor, sahip çıkıyor ve bunları yenileyerek kültür mirasımıza yeniden kazandırıyoruz. Bu kapsamda; Tarihi Yukarı Hamam, Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca’nın Evi, Rüştü Bey İş Hanı, Tarihi Papaz Evi, Atakent İlkokulu, Eski Osmanlı Bankası, Takkasızlar Konağı gibi ilçemizin en önemli tarihi miraslarının restorasyonunu yaptık. Ayrıca manevi büyüklerimize ait türbelerin de restorasyon işlemlerini gerçekleştirdik. Bir ilçe belediyesinin bu kadar çok sayıda restorasyon çalışmasına imza atmış olması hem Türkiye için hem de ilçemizin belediyecilik tarihi için çok büyük bir başarı örneğidir. Hamdolsun, bizler bu değerlerimize sahip çıkmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AKŞEHİR’İN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTIK”

Resim önizlemesiResim önizlemesi

Yaptıkları meydan düzenlemeleri, sokak sağlıklaştırma çalışmaları ve çeşitli imar çalışmalarıyla ilçenin çehresini çok daha güzel bir görünüme kavuşturduklarını belirten Başkan Akkaya; “Bugün Akşehir’in çehresine baktığımızda artık bambaşka güzel bir görüntü bizleri karşılıyor. Yemyeşil parklar, geniş meydanlar ve düzenli çarşılarla ilçemiz her anlamda mimari kimliğini ortaya koyan bir yer haline geldi. İnşa ettiğimiz Dudu Kadın Çarşısı’yla, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesiyle, 14 farklı cadde ve sokaktaki 463 binada hayata geçirdiğimiz sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla, Selçuklu Parkı’mız ve diğer 14 farklı parkımızla Akşehir’imizin güzelliğine güzellik kattık” dedi.

 

“AKŞEHİR HER ALANDA BÜYÜK BİR KALKINMA YAŞADI”

Kültürel miras ve tarihi dokuyu koruma çalışmalarının yanında çok çeşitli kültürel etkinliklerle de Akşehir’e canlılık kazandırdıklarının altını çizen Başkan Akkaya; “Son dokuz yılda yaptığımız hizmetleri hakikaten anlatmakla bitiremeyiz. Fakat şunu özellikle ifade etmek istiyorum; altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanında kültürel etkinliklere ve sosyal belediyecilik çalışmalarına da büyük ağırlık verdik. Hamdolsun bu alanda da belediyecilik tarihimizin en güzel işlerini ortaya koyduk. Hemşehrilerimiz her şeyi yakından görüyor ve biliyorlar. Akşehir’in her alanda yaşadığı büyük kalkınmanın en büyük şahidi Akşehirlilerdir, gençlerimizdir, hanım kardeşlerimizdir, büyüklerimizdir” ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLER VE KADINLAR İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Görev süreleri boyunca eğitim ve gençlik alanında da önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Akkaya; “Akşehir bir gençlik şehri. İlçemizdeki gençlerimizin her birini kendi evladım gibi görüyor ve öyle seviyorum. Onların gelişimine katkıda bulunmak bizim için çok büyük bir vazifedir. Bu kapsamda bugüne kadar pek çok örnek çalışma gerçekleştirdik. Özellikle Dönemeç Kitap Kafe’miz, kapalı ve açık futbol sahalarımız ve atölyelerimiz gençlerimiz tarafından en çok beğenilen hizmetlerimiz oldu. Ayrıca ilçemizdeki hanım kardeşlerimizi de ihmal etmedik. Onlar için de birçok farklı çalışmayı hayata geçirdik. Kadın Girişimciler Kooperatifi için inşa ettiğimiz Meyve-Sebze Kurutma Tesisimiz bu alanda yaptığımız çalışmaların güzel bir örneği oldu” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

“AKŞEHİR’İN ALTYAPI SORUNLARINI KALICI OLARAK ÇÖZDÜK”

Bu süreçte Akşehir’in kronikleşmiş pek çok altyapı sorununu da çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Akkaya; “Göreve geldiğimizde ilçemizin altyapı sorunlarına kalıcı olarak çözüm üretmek en büyük önceliğimiz oldu. Bu konuda da hamdolsun çok önemli başarılar elde ettik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte onlarca kilometre uzunluğunda içme suyu hatları yenileme çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon kollektör hatları inşa ettik. On binlerce metrekare sıcak asfalt çalışması ve parke taşı çalışması yaptık. Yine, yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları, sathi kaplama çalışmaları ve daha birçok yatırımla Akşehir’imizin altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturduk” dedi.

 

“SAHİP OLDUĞUMUZ TECRÜBEYLE İLÇEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEĞİZ”

Hayata geçirdikleri projelerle Akşehir’in sadece bugününü değil, geleceğini de şekillendirdiklerini kaydeden Başkan Akkaya; “Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bugünden sonra da sahip olduğumuz tecrübeyle Akşehir’imizin her alanda daha fazla gelişmesini ve ilerlemesini sağlayacağız. Eğitimden sağlığa, ekonomiden teknolojiye kadar her alanda yeni projelerle, daha yaşanabilir bir Akşehir için çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet üretmekle kalmayıp hemşehrilerimizin iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında olmaya, gönül köprüleri kurmaya, onların dertleriyle dertlenmeye ve ilçemizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmeye de devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle bugüne kadar şehrimize hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza ve ekiplerine, yaptığımız çalışmalara her daim destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem’e ve il ve ilçe teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yaptığımız her işte Akşehir’imizi her daim gönülden destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye ise şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

AdminAdmin