YEREL

Başkan Akkaya: “Çocuk Kütüphanesi İle Nasreddin Hoca’nın Torunlarına Değer Katacağız”

Akşehir Belediyesi, Nasreddin Hoca Meydanı'nda bulunan hediyelik eşya satış yerlerinin üst katında, 233 metrekarelik bir alanda, 1.5 milyon lira maliyetle Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi oluşturuyor. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, projenin detaylarını paylaşarak; "Bu güzel eser ile Nasreddin Hoca'nın torunlarına değer katacağız" dedi.

Başkan Akkaya: “Çocuk Kütüphanesi İle Nasreddin Hoca’nın Torunlarına Değer Katacağız”

Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi, 4-10 yaş grubu anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik donanım ve işlevleriyle sadece bir kütüphane olmanın ötesinde bir misyon üstlenecek. Çocukların zihinsel, sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlayacak, bilgi ve beceri ile donanımlı hale gelmelerini destekleyecek, aynı zamanda sosyal gelişim merkezi niteliğinde fonksiyonlara sahip olacak.

Resim önizlemesi

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLANACAK

Başkan Dr. Salih Akkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi, inşallah çocuklarımızın bilgi, kültür, eğlence ve ruhsal gelişimine olumlu bir etki sağlayacak. Zeka oyunları, geleneksel Türk oyunları, kitap, dergi ve diğer basılı yayınlar, burada çocuklarımızın hizmetine sunulacak. Bu güzel eser ile Nasreddin Hoca'nın torunlarına değer katacağız inşallah" dedi.

Resim önizlemesi

Çocuk Kütüphanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların talepleri doğrultusunda randevu sistemiyle planlanan etkinliklere ev sahipliği yapacak. Okul öncesi eğitimi almayan çocuklar ise ebeveynleriyle birlikte kütüphaneye gelerek düzenlenen etkinliklere katılabilecekler.

Ayrıca, her çocuk kütüphaneden yararlanmak için üye yapılacak ve aylık etkinlik planlaması uygulanacak.

 

AdminAdmin