YEREL

Başkan Akkaya: “Bellek Müzesi İle Nasreddin Hoca’nın Mirasını Yaşatıyoruz”

Akşehir Belediyesi, eski Osmanlı Bankası binasını restore ederek Nasreddin Hoca Bellek Müzesi'ne dönüştürdü. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, şehrin zengin tarihine verilen önemi vurgulayarak, "Şehrimizin tarihi mirası bizim için büyük bir değer. Bu değeri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyoruz. Güncel bedelle 8.5 milyon lirayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından Nasreddin Hoca Bellek Müzesi’ni ilçemize kazandırarak, Hoca’mızın mirasını yaşatma yolunda çok önemli bir adım attık” dedi.

Başkan Akkaya: “Bellek Müzesi İle Nasreddin Hoca’nın Mirasını Yaşatıyoruz”

Akşehir Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilen tarihi Osmanlı Bankası binası, artık Nasreddin Hoca Bellek Müzesi olarak hizmet veriyor.

“NASREDDİN HOCA’NIN MİRASINI KORUMA ALTINA ALIYORUZ”

Resim önizlemesi

Yüzlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip Akşehir’in onlarca farklı tarihi mirasa ev sahipliği yaptığını ve bu değerlere sahip çıkmanın önemli bir vazife olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, "İlçemizin tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarırken, Nasreddin Hoca Bellek Merkezi gibi projelerle bu mirası sonsuza kadar koruma altına alıyoruz. Bu muhteşem mekân, her katında Nasreddin Hoca'nın yaşamına adanmış bir hazine barındırıyor. Geçmişin izleri, modern teknolojiyle buluşuyor ve bu sayede geleceğe ışık tutuyor" dedi.

BELLEK MÜZESİ ÜÇ KATTAN OLUŞUYOR

Üç kattan oluşan Nasreddin Hoca Bellek Merkezi'nin bodrum katında Osmanlı Bankası Akşehir Şubesi’nin temsili odası, duvarları illüstrasyon yöntemi ile bezenmiş Akşehir odası ve koridorunda 3 boyutlu dünya haritası bulunduğunu belirten Başkan Akkaya; “Zemin katta ise dijital olarak Nasreddin Hoca'nın hayatı, şenlikleri, anma günleri ve fıkralarıyla dolu bir zenginlik sunuluyor” ifadelerini kullandı.

NASREDDİN HOCA DİJİTAL KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Müzenin birinci katını ise kütüphane ve dijital alan olarak tasarladıklarını dile getiren Başkan Akkaya; “Nasreddin Hoca’ya ait uluslararası düzeyde yazılmış esereler bu bölümde bulunan kitaplıklarda yer alıyor. Ayrıca kitaplar ve belgeler taranıp dijital ortama aktarılıyor. İstenildiği takdirde bu alanda bulunan bilgisayarlardan bu belgelere ve kitaplara dijital olarak ulaşılıp araştırmalar yapılabiliyor. Bu mirası ayrıca yakın zamanda nasreddinhoca.org.tr adresinden de keşfetmek mümkün olacak. Bu güzel müzemizde geçmişin izleri, bugünün teknolojisiyle birleşerek adeta geleceğe ışık tutuyor" ifadelerini kullandı.

AKŞEHİR’DE ÇOK SAYIDA RESTORASYON ÇALIŞMASI YAPILDI

Resim önizlemesi

Göreve geldikleri günden bugüne çok sayıda restorasyon çalışması yaptıklarını vurgulayan Başkan Akkaya; “Şehrimizin tarihi mirası bizim için büyük bir değer. Bu değeri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyoruz. Güncel bedelle 8.5 milyon lirayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından Nasreddin Hoca Bellek Müzesi’ni ilçemize kazandırarak, Hoca’mızın mirasını yaşatma yolunda çok önemli bir adım attık” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

Başkan Akkaya, tüm ziyaretçileri bu eşsiz deneyimi yaşamaya ve Nasreddin Hoca’nın izinde geçmişin bilgeliğine yolculuk etmeye davet etti.

 

AdminAdmin