YEREL

Başkan Adayı Onur Karakoyun’un Projeleri

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Onur Karakoyun AKTSO seçimleri sonucunda kendilerine görev verilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıkladı.

 Başkan Adayı Onur Karakoyun’un  Projeleri

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Onur Karakoyun seçimi sonucunda ekibine görev verilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıkladı. İşte Onur Karakoyun'un projeleri: "

 1.YATIRIM TEŞVİK BİRİMİ

AKTSO bünyesinde, oda personelleri tarafından üyelere özel yatırım teşvikleri ve destekler hakkında bilgilendirme yapılacak bir ofis oluşturulacak ve bu ofis aracılığı ile üyelerimize yapmak istediği yatırım, istihdam gibi konularda ücretsiz rehberlik hizmeti verilecektir.

2.SULAMA KOOP. GES

Sulama kooperatiflerine yüksek enerji ihtiyaçlarını karşılamak adına, IPARD,Kırsal Kalkınma,DSİ,Bakanlıklar,TOBB ve AKTSO iş birliği ile yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerjisi sistemi ile sulama kuyularının enerji ihtiyacı karşılanması için gerekli proje desteğini sunacağız.Böylelikle hem çevreci hem ekonomik olarak çözüm üretmeyi hedeflemekteyiz.

3.AKŞEHİR’DE FUAR

Uluslararası olarak kutladığımız Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde şehrimiz esnaflarının üretmiş olduğu ürünlerin tanıtımının yapılması için fuar stantlarının kurulmasında öncülük edeceğiz. Üreticilerimizin ürünlerini daha büyük kitlelere ulaştırılmasını sağlayacağız. Stantlarda yerli esnafın yer almasına öncülük edeceğiz.

4.MEYVE BORSASI

Tescilli Akşehir Kirazı başta olmak üzere, vişne, çilek, erik, elma, armut v.b. ürünlerin pazarda hak ettiği değerin sağlanması için AKTSO,Belediye ve Akşehir İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde kurulacak olan meyve borsası sayesinde üreticinin emeğini korumayı hedeflemekteyiz.

5.AKŞEHİR SANAYİ SİTESİ

Akşehir’in gelişen sanayi sitesi, esnafımızın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Genişlemeye müsait bölgede yeni sanayi sitesi için, belediyelerimiz, AKTSOve diğer esnaf odaları ile istişare ederek yeni sanayi sitesi kurulması için gerekli adımları atacağız.

6.YUNAK SANAYİ SİTESİ

Hızla büyümeye ve genişlemeye giden, Yunak için yeni bir sanayi sitesi günden güne ihtiyaç haline gelmiştir. Büyüyen Yunak sanayisi için belediyelerimiz ve AKTSO işbirliği ile genişleme ve büyümeye açık bir konumda yeni sanayi sitesi yapılması için öncülük ederek, gerekli adımları atacağız.

7.İŞGEM-TEKMER

KURULMASI

KOSGEB, belediyeler, OSB ve AKTSO işbirliği ile yapılacak projeler için geri ödemesiz olarak alınacak 3 milyon 800 bin TL destek ile İŞGEM(İş Geliştirme Merkezi) ve TEKMER(Teknoloji Geliştirme Merkezi) kurularak, yeni girişimciler ve yeni işletmeler oluşması için rehberlik hizmetleri sunacağız. Bu işletmelerin devamlılığı konusunda öncülük edeceğiz.

8.KALKINMA İSTİHDAM

ÖNCÜLÜĞÜ

AKTSO önderliğinde, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Üniversitelerimiz,Sivil Toplum Örgütleri ve diğer oda yönetimleri ile istişare ederek, bölge istihdamı, ticari faaliyetler ve toplumsal konularüzerine işbirliği içinde olarak,  bölgemizin her alanda gelişimi, kalkınması için yapılacak olan projeler ve çalışmalara öncülük edeceğiz.

 

9.AKŞEHİR OSB SOSYAL TESİS

Gelişimi hızla büyüyen Akşehir OSB’de ibadet ve sosyal tesis gibi ihtiyaçları,OSB ve Belediye ile işbirliği yaparak gerçekleştireceğiz.

10.RESMİ HAL KURULMASI

Kamu kurum ve kuruşları, tüzel kişiler, çiftçilerimiz, tarım ile uğraşan esnaf ve tacirlerimizin bir araya gelerek resmi bir meyve- sebze hali kurulmasında AKTSO olarak öncülük edeceğiz.

11. BÖLGE MADENLERİNİN

DEĞERLENDİRİLMESİ

Bölgemizde bulunan; barit madeni, mermer, torfv.b. yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bölge halkının menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmesi için, gerekli girişimleri yapacağız.

12.COĞRAFİ İŞARETLİ

ÜRÜNLERE DESTEK

Akşehir coğrafyası üzerinde yani; Akşehir, Çeltik, Tuzlukçu ve Yunak bölgelerimizde bulunan coğrafi işaretli ürünlerin tespit edilip, bu ürünlerin tanıtılması ve bu ürünlerin adının önüne meşhur ibaresinin getirilebilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız

13.ÜYELERİMİZE

KURS/EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı izin ve denetiminde, belediyeler ve  STK’lar işbirliği ile üyelerimizin ve çalışanların ihtiyacı olan eğitim/kursların verilmesine öncülük edeceğiz. (Ön muhasebe, kopbis, yöneticilik, e-ticaret, dış ticaret, ihracat v.b.)

14.TİCARİ HAKEMLİK

Üyelerimiz ve ilgililerin talebiyle, mahkemeye ihtiyaç duymadan ticari uyuşmazlıklara hakemlik etmek ve arabuluculuk hizmeti sunulmasını sağlayacağız.

15.KÜLTÜR TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK

Belediyeler ile iş birliği içinde, başta Nasreddin Hoca olmak üzere, Seyyid Mahmud Hayrani, Nimetullah Nahçivani, Seyyit Yunus, Hacı İbrahim Veli gibi manevi mimarlarımızın tanıtımlarınınyapılmasına katkı sağlayacağız.

16. TEKNOFEST’E GİRİŞİMCİ GÖNDERMEK

Ülkemizde düzenlenen Teknofest Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivaline katılım sağlamak isteyen girişimci gençlerimizin ve firmalarımızın katılımları için gerekli desteği sağlayacağız.

17.KÜLTÜR MİRASI

İŞLETMELERE DESTEK

KOSGEB,‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş MesleklerProjesi’adı altında 250.000 TL geri ödemesiz destekle geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan mesleklerin gelecek nesillere aktarılması hedefleyen projelerin yapılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yaparak zanaatkarlarımıza gerekli desteği sunacağız.

18.BİZDE EL UZATACAĞIZ

Odamız bünyesinde yapılmakta olan sosyal yardımlar ve öğrenci burs desteklerimizin artırılması,  gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli çalışmaları yapacağız.

19. DEVAM EDEN PROJELERİN SÜRDÜRÜLMESİ

Zamanında yapılması planlanmış, bir kısım yol alınmış ve hala desteğe ihtiyaç duyan projelerin geliştirilmesini ve kaldığı yerden devam etmesini sağlayacağız. Bu projeler;

- GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgemizde yapılması planlanan ‘GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’projesi için gerekli katkıları sağlamak. - AKŞEHİR OSB GENİŞLEME ALANI Hızla büyüyen Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanlarını belirleyip faaliyete sokmak.Üreticiler için yeni bir sanayi alanı üzerine çalışmalar yapmak. -GÖZPINARI TREN YÜKLEME İSTASYONU İhalesi tamamlanan, yapım aşamasına kadar gelen bölgemize büyük katma değer sağlayacak tren istasyonunun yapımının hızlandırılması. -ORGANİZE SANAYİ ARITMA TESİSİ PROJESİ

 Projelendirilmesi ve işlemleri tamamlanan artıma tesisinin yapımının hızlandırılması.

-MESLEKİ LİSE PROJESİ TOBB’un geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde uyguladığı okul projelerinden birini bölgemizekazandırmak. Gençlerimizinmesleki eğitimlerini almasını sağlamak, sanayicimize vasıflı eleman temin  etmek ve istihdamı artırmak.

HABER MERKEZİ

AdminAdmin