GÜNCEL

Başkan Abdil Erdal: 1-7 Mart Muhasebe Haftası Kutlu Olsun

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Abdil Erdal: 1-7 Mart Muhasebe Haftası Kutlu Olsun

Başkan Abdil Erdal mesajında; ”Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun her bireyine tanıtımı, mesleğimizin ülke ekonomisi ve iş dünyasına sağladığı katkı ve avantajların bilincinin yükseltilmesi hedefiyle 1-7 Mart tarihleri arasında Muhasebe Haftası olarak değerlendirilmektedir. Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu. Muhasebe mesleğinin sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme haiz olduğu ülkemizin yaşamış olduğu zor dönemlerde her zaman daha iyi anlaşıldı. Mali Müşavirler zor şartlarda, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye her dönem aralıksız devam etti.

Ekonomiyi kayıt altına alıp mali danışmanlık hizmetleri sunan, ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, canlı ve dinamik bir Türkiye yaratma amacıyla çalışıyorlar. Yüksek kaliteli hizmetlerimizle işletmelerin büyümesine destek olup, güvenilir iş danışmanlığı vizyonumuzla hem ülkemize hem de işletmelere katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, Odamız kamu yararını gözeterek, muhasebe ve denetim alanında dünya çapındaki gelişmeler doğrultusunda mesleğin ilerlemesi ve geliştirilmesi adına yüksek standartlarda sürekli kaliteli hizmet sunma gayreti içindedir. Hem stajyerlerimizin hem de meslektaşlarımızın eğitimine katkı sağlamakta, mesleğin uygulanmasıyla ilgili karşılaşılan sorunların üstesinden gelinmesi için büyük bir özveri göstermektedir” dedi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN MESLEKİ SORUNLARIMIZ VAR

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan Mali Müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunduğunu belirten Başkan Erdal;” Çözümünü talep ettiğimiz bazı sorunlarımız mesleki sorunlarımız var. Bunlar:

Mücbir sebep hali genişletilmelidir.

Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır.

Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır.

Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir.

Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir.

Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.

Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir.

Mali Müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkı verilmelidir.

Kamu kuruluşlarından istenen bilgi, beyan ve form sayısı büyük bir artış göstermiştir. Bu bilgilerin hepsinin merkezi bir veri deposunda birleştirilmesi ve ilgili kuruluşların bu depodan bilgilere erişebilmesi sağlanmalıdır. Yükümlülüklerimizi yerine getirirken karşılaştığımız ve üstesinden gelmek istediğimiz birçok sorun bulunmaktadır; bu sorunların ve engellerin, karşılıklı konuşma ve ortak çalışma yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde belirtti.

KONYA SMMMO OLARAK HİZMETLERİMİZE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ

Konya Mali Müşavirler Odası olarak hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Erdal;”2705 Meslektaşımızla ve 350 stajyerimizle Konya’nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından biriyiz. Biz Mali Müşavirler olarak, iş alanımızın sınırlarını tam olarak bilerek hareket ediyoruz ve bu bilinçle sürekli olarak bilgi ve becerilerimizi güncelliyoruz. Meslektaşlarımızın bilgi yönünden ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutarak planladığımız eğitim programlarımızın hem mesleki yetkinliklerimizi geliştirmemize hem de daha kaliteli hizmet sunmamıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Konya Mali Müşavirler Odası olarak eğitime verdiğimiz önemi düzenlediğimiz eğitim programlarıyla göstermenin gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda Kooperatifçilik eğitimi, Kooperatifler için Dış denetçilik eğitimi, İnşaat Muhasebesi, Temel Satış Pazarlama, İnsan Kaynakları, ARGE ve Teknokent faaliyetlerinde muhasebe, Bordrolama ve SGK işlemleri eğitimi gibi meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren ihtisas konularında eğitimlerimize devam ediyoruz. Ayrıca ilçelerdeki meslektaşlarımız için de mesleğimizi yakından ilgilendiren güncel konularla ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz.”

AdminAdmin