YEREL

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Akşehir Belediyesi tarafından, Akşehir Kültür Merkezi’nde geleneksel hale getirilen YKS ve LGS’ de başarılı olan ve ülke sıralamasında yerini alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül törenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve başarılı öğrencilerin aileleri katıldı.

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Topaloğlu yaptığı konuşmada “2022 -2023 eğitim öğretim yılı LGS ve YKS’de ilçemizin istatistiklerinden bahsetmek istiyorum. LGS’de 2 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan almış ve Türkiye birincisi olmuşlardır. 3 öğrencimizin sadece 1 yanlışı vardır. İlçemizdeki proje okullarının üçte ikisine ilçemiz öğrencileri yerleşmiş olup, ayrıca İstanbul, Ankara ve Konya’daki sınavla öğrenci alan proje okullarına yerleşen öğrencilerimiz bulunmaktadır. YKS’ de ilk 1000’de 3, ilk 3000’de 12, İlk 5000’ de 19, ilk 10000‘de 31, İlk 25000’de 60 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk 5.000’e giren öğrenci sayımız son 5 yıldır istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Bu yıl ilk 5.000’ de 19 öğrencimizle son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Tercih dönemlerinde uzman rehber öğretmenlerimizle öğrencilerimizin yanında olduk. Her türlü desteği vermek için çalıştık. Tercih yapan tüm öğrencilerimizin istedikleri bir tercihe yerleşmelerini diliyor, öğrencilerimizin üzerinde emeği olan okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Okullarımızın yapımı, fiziki iyileştirme ve iç donatım malzemelerinin temininde büyük destekleri olan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem Bey’e, Kaymakamımız Dr. Mehmet Özel Bey’e ve Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca her yıl geleneksel olarak başarılı öğrencilerimize ödül töreni düzenleyen Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih Akkaya Bey’e eğitim camiamız adına şükranlarımı iletiyorum iyi ki, varsınız” ifadelerini kullandı.

Akşehir Belediyesi olarak belediye meclis üyeleriyle birlikte kararlar alıp eğitime sürekli destek verdiklerini söyleyen Başkan Akkaya “Şehrimizde öğrenim görmüş, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 3 bine giren, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’nda (LGS) ise 500 tam puan alan öğrencilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada; geleceğin mimarları, hayalleri olanlar, gece gündüz demeden emek harcayanlar, çaba sarf edip, emek ve çabasının karşılığını alan kıymetli yavrularımız var. Tabii bir de öğrencilerin başarısında emeği geçen ailelerimiz var. Heyecanlı ve bir o kadar da gururluyuz. Öyle ki geleneksel olarak her yıl dereceye giren öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşıyoruz. Çok şükür bu yılda sizlerle beraber olmak nasip oldu. Belediyemiz olarak; ülkemizin ve şehrimizin aydınlık yarınları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her fırsatta yanında olmaya çaba gösteriyoruz. Eğitime her zaman katkı vermeye çalıyoruz. Gerek burada öğrenim gören arkadaşlarımıza sağladığımız olanaklar, gerekse eğitim ile alakalı projeler olmak üzere her konuda elimizden geldiğince destek olmaya gayret ediyoruz. Kıymetli misafirler, Eğitim bu hayattaki en önemli konu. Akşehir’imizde eğitim kalitesi şükür hep yukarı yönlü. Nitekim bu yılda önceki yıllardaki gibi LGS' de ve YKS 'de başarı oranımızla eş değer olarak çıtamız biraz daha yükseldi. Akşehir’imizin adını böyle güzel başarılarla duyurmak bizleri gururlandırıyor. Sizlerin elde ettiği başarılar bizleri hem mutlu ediyor hem de onurlandırıyor. Emek verdiniz, derslerinize çalıştınız, inandınız ve başardınız. Bize de bu başarıyı ödüllendirmek düşer. Dereceye giren öğrencilerimize başarı sırasına göre; dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet bilgisayar ve çeyrek altın gibi hediyelerimiz olacak. Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah. Belediyemiz olarak başarı olan yavrularımızı gücümüz yettiğince destekleyeceğiz inşallah. Her birinizi yürekten kutluyorum. Ecdadımıza layık evlatlar olarak bundan sonraki hayatınızda başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum” diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ise” Bir müjdemiz var onu açıklayayım size öncelikle, Güzel Sanatlar Lisemizi şehrimize kazandırdık. Bu sene öğrencilerimizi alacağız. Türler bakımından eksiğimiz kalmamış olacaktır. Milletvekilimiz Orhan Erdem Bey’e teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerimiz inşallah Türkiye’mizin geleceği ve aydınlık geleceği olan gençlerimiz Akşehir’de aldıkları bu ateşi inşallah daha ilerilere taşıyacaklarını ben yürekten inanıyorum. Hayallerinizde ne varsa gerçekleşmesini diliyorum. Kıymetli anneler, babalar gözleri gibi baktıkları ve gözlerinden sakındıkları evlatlarını daha iyi yerlerde görmek istiyorlar. Onlarında çocukları için düşündükleri güzellikleri her daim gerçekleşmesini biz arzu ederiz. İlçemizin daha iyi bir yer edinmesi, dünyanın merkezi olmasını, Konya’nın parlayan yıldızı olması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” dedi.

Eğitim konusunda ve diğer hizmet alanlarında üzerine ne düşen varsa yaptığı söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem “Son 5-6 yıldır şehrimizin eğitim inşaatları noktasında bir şantiye gibiydi. Bütün okullarımız hem yenilendi ve hem de güçlendirildi. Şu anda Hacı Sıdıka Baysal Fen Lisemizin ilavesi de başlamış bulunmaktadır. Pansiyonları vesaire, hep beraber yöneticilerimiz, belediye başkanımız, ilçe başkanımızın takipleriyle bunları birlikte yürüttük ve gerçekten eğitim ortamı en iyi olan bölgelerden biri diyebiliriz artık. Sizlerde bu imkanları boşa götürmediniz. Ben hepinizi kutluyorum, geleceğiniz, bahtınız güzel olsun size bu imkanları yaratan annelerinize, babalarınıza bu imkânı sundunuz ve emekler boşa gitmedi. Çalışan emeğinin karşılığını alır ve alacaksınız. Tüm konuşmacılarımızın dediği gibi, öğretmenlerimizin bu noktada çok büyük bir gayreti var, burada olan var olmayan var, çoğunluğu yok ama onlara minnettarız. Ben hep derim ücretlerinin, emeklerinin karşılığının bedeli yoktur ve onların eğittiği, şekillendirdiği geleceğe hazırladığı bir öğrenci bir ülkeyi kurtarabilir. O bakımdan çok değerlidir emekleri hocalarımızın gıyabın dada, idarecilerimizi kutlayalım. Ben sınavda ki, başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi YKS’de derece elde elden öğrencileri Hasan Doğan Dizüstü Bilgisayar, Yunus Emre Tuncer Bisiklet, Ece Nur Duman’da Tablet Bilgisayar ve sırasıyla takip eden başarılı öğrenciler Osman Erdem Tutar, İrem Yanmaz, İlkay Sonkol, Ahmet Aktaş, Irmak Birim, Simge Akçakoca, Ecesu Ak’da çeyrek Altınla ödüllendirildi. Yine YKS’de Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi’nden Ahmet Erçin, Dilaver Akduman’ da çeyrek altınla ödüllendirildi.

LGS’de ise tam puan alan Ş. Zeynep Sağır AİHL/İHO öğrencileri Ahmet Kayra Özden, Aziz Yiğit İpek’de çeyrek altınla ödüllendirildi.     

Ödül töreninin ardından protokol, başarılı öğrenciler, aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

AdminAdmin