GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2026 14:18   Güncelleme : 05-02-2026 16:33

Bakan Yumaklı :’’ Ramazan Sofraları İçin Dev Denetim Gıda Güvenliği Seferberliği Başlatıldı’’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde başlatılan denetim seferberliği kapsamında, unlu mamullerden süt ürünlerine, fırınlardan marketlere kadar tüm gıda zincirinin sıkı denetimden geçirileceğini açıkladı. Hijyenden son kullanma tarihine kadar her detayın kontrol edileceği operasyonda, kural ihlali yapan işletmelere anında ceza uygulanacak.

Bakan Yumaklı  :’’ Ramazan Sofraları İçin Dev Denetim Gıda Güvenliği Seferberliği Başlatıldı’’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ülke genelinde kapsamlı bir denetim seferberliği başlatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı kritik açıklamada, denetimlerin artırılarak sürdürüleceğinin altını çizdi.

İŞTE KONTROL EDİLECEK ÜRÜN VE İŞLETMELER

Yumaklı'nın açıklamasına göre, özellikle Ramazan ayında tüketimi artan temel gıda maddeleri denetimlerin odağında olacak. "Un, ekmek, pasta, tatlı, et, süt ürünleri ve yumurta" gibi ürün grupları çok daha sıkı kontrol edilecek. Denetimler sadece ürünlerle sınırlı kalmayacak; "marketler, fırınlar, pastaneler, toplu yemek hizmeti veren lokantalar ve gıda depoları" da bu kapsama alındı. Tüm bu işletmeler, il ve ilçe tarım müdürlüklerinin ekipleri tarafından eş zamanlı olarak denetlenecek.

İKİ BAKANLIK GÜÇBİRLİĞİ YAPIYOR

Denetim sürecinin Ticaret Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, şu bilgileri paylaştı: "Ekiplerimiz, işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin saklama şartları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıt sistemlerini kapsamlı şekilde inceleyecek. Mevzuata aykırı hareket eden, vatandaş sağlığını tehlikeye atan işletmelere anında idari yaptırımlar uygulanacaktır."

Ramazan ayı boyunca denetim faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceğini ifade eden Bakan Yumaklı, "Amacımız, vatandaşlarımızın bu manevi atmosferde, sofralarına gelen her bir ürünün güvenilir ve mevzuata uygun olduğundan emin olmasını sağlamaktır. Çalışmalarımız bu doğrultuda aralıksız sürecek" dedi.

İmdat YAYLAİmdat YAYLA