GÜNCEL

Bakan Yumaklı, Konya'da Tohumlar Toprakla Buluşuyor Programı'na Katıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da "Tohumlar Toprakla Buluşuyor" programına katıldı. Yumaklı, program kapsamında Selçuklu ilçesi Yazıbelen Mahallesi'ndeki bir arazide buğday ekimine katıldı, tarlada traktör sürdü.

Bakan Yumaklı, Konya'da Tohumlar Toprakla Buluşuyor Programı'na Katıldı

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Yumaklı, Türkiye'nin birçok ülkeden daha avantajlı bir iklime sahip olduğunu söyledi.

Konya'nın önemli üretim yapan kentlerden birisi olduğunu aktaran Yumaklı, "Konya hem tarım toprağı hem üretim açısından birinci sırada. Dolayısıyla bugün burada tohumla toprağın yeni dönem için buluşmasını sağlayacak ilk adımı atmış olduk. " diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZ SERTİFİKALI TOHUMDA 10 KAT ÜRETİMİNİ ARTTIRMIŞ BİR ÜLKE"

Türkiye'de kullanılan her 100 kilogram ürünün 97 kilogramının bu ülkede üretildiğini ve tohum üreten firmaların başarı hikâyesi yazdığını vurgulayan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

"Daha öncesinde tohumla alakalı ülke gündemine pek çok speküle edilen husus getirildi. Ancak şunu bilmemiz gerekir; ülkemiz tohumda, sertifikalı tohumda 10 kat üretimini arttırmış bir ülke"

Bakan Yumaklı, tohumun önemine işaret ederek, "Tohumdaki başarımız bizim kendi firmalarımızın üretmiş olduğu yerli milli tohumlarla sınırlı değil. Bakanlığımız, ata tohumlarıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalara son hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 37 çeşit ata tohumu tescil edildi. Bunlar da gen bankalarımızda koruma altına alındı." dedi.

 

AdminAdmin