GÜNCEL

Bakan Murat Kurum: ‘’Bir Tarafta “Türkiye Yüzyılı” Diyenler Var. Diğer Tarafta Ne Var Biliyor Musunuz?’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, bugün Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 897 adet afet konutunun temel atımı ve 659 konut ve 61 dükkanın anahtar teslim töreninde konuştu. Bakan Kurum konuşmasında, “Bin yıldır olduğu gibi; yine Allah’a dayandık, birbirimize güvendik! Birbirimize destek olduk, bugün bu zorlukları hep birlikte aşabileceğimizi gösterdiğimiz gündür. Depremden sadece 15 gün sonra; yeni sözleşmelerimizi imzaladık. 46. günde de temellerimizi attık. Bugün Şanlıurfa’mızda 100 bininci yuvamızın sözleşmesini yapıyoruz, temellerini atıyoruz. Bir tarafta Türkiye Yüzyılı diyenler var. Diğer tarafta ne var biliyor musunuz? Türkiye’mizi yüz yıl geri götürmek isteyenler var. Milletimizden dua alabilmek için onların hayır duasını alabilmek için eser yarışı yapıyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz. Sizler tembellerin değil çalışkanların yanında oldunuz; toplanıp toplanıp dağılanlarla değil, söz verip yapanlarla beraber oldunuz. 14 Mayıs’ta da yine Cumhurbaşkanımızla birlikte; Anadolu’muzu Şanlıurfa’mızı yükseltmeye devam edeceğiz. Yükselen Anadolu demeye, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Murat Kurum:  ‘’Bir Tarafta “Türkiye Yüzyılı” Diyenler Var. Diğer Tarafta Ne Var Biliyor Musunuz?’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Biz, yaptığımız her yatırımı cennet vatanımız için yapıyoruz!” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremlerin ardından 11 ilde meydana gelen yıkımların yaralarını sarmak için geçici yaşam alanlarının kurulumuna ve eş zamanlı olarak da kalıcı konutların yapımına ivedilikle devam ediyor.

Bakan Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen 897 adet afet konutunun temel atımı ve 659 konut ve 61 dükkanın anahtar teslim töreni için geldiği Şanlıurfa’da konuştu.

Bakan Kurum konuşmasında, bin yıldır otağ kurduğumuz bu kadim coğrafyada çok cefalar çekildiğini belirterek son birkaç yıldır çekilen acıların depremler, seller ve yangınlarla katmerlenerek arttığına vurgu yaptı. Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi.

Bin yıldır olduğu gibi; yine Allah’a dayandık, birbirimize güvendik! Birbirimize destek olduk, bugün bu zorlukları hep birlikte aşabileceğimizi gösterdiğimiz gündür

Bakan Kurum, ülkece zor günlerden geçildiğini ancak bu zor günlerin hep birlikte aşılacağını belirterek, “Ülkemizin bir tarafında depremler, diğer tarafında seller, öbür tarafında yangınlar gördük. Kardeşlerimizi, canlarımızı, şehitlerimizi toprağa verdik. Ancak biz büyük bir milletiz, biz büyük devletiz. Bin yıldır olduğu gibi; yine Allah’a dayandık, birbirimize güvendik! Birbirimize destek olduk. Zorluklarla mücadele ettik pes etmedik! Gücümüz biterse, yanımızdaki kardeşimizden dostumuzdan arkadaşımızdan destek aldık! Ve hamdolsun bugün bu zorlukları hep birlikte aşabileceğimizi gösterdiğimiz gündür! 11 ilimizde olduğu gibi; Şanlıurfa’mızda da asrın felaketinden sonra yaralarımızı yine birbirimize destek olarak sarıyoruz. Burası Şanlıurfa! Burası Peygamberler şehri Şanlıurfa! Burası dayanışmanın birlikten, direnişten güç alan Şanlıurfa! İşte yeni huzurlu yuvaların Şanlıurfa! İşte stenin güzel geleceğin!” dedi.

 

AdminAdmin