GÜNCEL

Bakan Kirişci: ''Su kaynaklarımız Sınırlı ''

Konya'daki su sorunuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bakan Kirişci: ''Su kaynaklarımız Sınırlı ''

Gelir Koruma Sigortası Lansman Toplantısı Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. Lansmon toplantısına Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, BBP İl Başkanı Osman Seçgin, TARSİM yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

adsiz-002.jpg

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLI BİR AFET YAŞIYORUZ

Toplantıda konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, “TARSİM kurulduğu günden bu yana çiftçimizin yanında oldu. İklim değişikliğine bağlı bir kuraklık ve doğal afet yaşıyoruz. 8 farklı alanda tarım sigortası hizmeti veriyoruz. Bütün bu sigorta uygulamaları üreticimizin lehine olan uygulamalardır.

Gelir Koruma Sigortasını işine sevgisini katarak toprağı daha anlamlı kılan emektar üreticimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğumuzu paylaşmak istiyorum. İklim değişikliğinin etkilerine bağlı olarak dünyada üstü açık bir fabrika olarak değerlendirdiğimiz tarım sektörü de başta doğada kaynaklanan sorunlar olmak üzere pek çok riski barındırıyor. Gıda arzının giderek önem kazandığı bu dünyada tarım sektörü için iklim değişikliğini etkilerine karşı önlemlerin alınması gerekiyor. Gelir koruma sigortasının Türk tarımına ve üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

adsiz-003.jpg

ÇİFTÇİLERİMİZİ TARIM SİGORTASINA ÖNEM VERMELİ

TARSİM Çiftçi Hikayeleri adlı sunumun izletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Bu ülke pek çok alanda olduğu gibi sigortacılık konusunda da adete Cumhuriyet dönemi boyunca özlemini çektiğim uygulamalara AK Parti döneminde kavuşmuştur. 20 yıllık sürede Türkiye üretmiş olduğu tarımsal hasılayla Türkiye'de birinci, Avrupa'da ilk 10'dayız. Tarımsal ihracat 3.8 milyar dolarken şimdi 30 milyon doları aştık. Önümüzdeki yıl itibariyle ihracatta 36 milyar doları yakalayacağız.  Güçlü yapımız sayesinde tedarikte ve üretimde en ufak bir kırılma olmadı. Bizim çiftçilerimiz tarlalarını, bağını ve bahçelerine rahatlıkla gidebilir oldular. Biz çiftçimize ne yapsak azdır. Bizim çiftçimiz çok daha fazlasını hak ediyor. Konya su fakiri bir şehir, evet başka havzadan suyun yönünü Konya'ya çevirdik ama kaynaklar sınırlı. Bu kaynakların biteceğini bizim kabul edip buna uygun politikalar üretmemiz lazım. Sözleşmeli üretimi stratejik ürünler için zorunlu olması gerekiyor. Toprak zengini bir ülke değiliz, topraklarımızı da verimli kullanmamız gerekiyor. Bu konuda sürdürebilir bir politika izleyeceğiz. Bu konuda üreteci olarak TARSİM' e sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan da konuşmasında çiftçilerin tarım sigortaları konusunda her geçen daha da bilinçlendiğini dile getirdi.  AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da konuşmasında Konya Kapalı Havzası’nda vahşi sulamanın bittiğine dikkat çekerek, çiftçilerin suyu daha bilinçli kullandığını söyledi. 

AdminAdmin