GÜNCEL

Bakan Bolat, Konya’da İş Dünyası ile Buluştu

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Konya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Konya iş alemi ile bir araya geldi. Bakan Bolat, sektörlerin sorunları, beklentileri ve taleplerine ilişkin istişareye dayalı, katılımcı bir anlayış ilkesiyle hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı

Bakan Bolat,  Konya’da İş Dünyası ile Buluştu

Şehit Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya'nın cenaze töreni için Konya’ya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Konya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde iş dünyası ile bir araya geldi. İş dünyasının sorunlarının çözümü, talep ve beklentilerinin karşılanması için istişarede bulundu.

Toplantıya Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mehmet Baykan, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Meryem Göka, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Konya Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak, Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile iş alemini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

“KONYA, ANADOLU’NUN KALBİ DURUMUNDA”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı Borsa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çevik, Konya’nın tarımsal üretim ve ticaretiyle Tarımın Başkenti olmasının yanında birçok alanda faaliyet gösteren sektörleriyle ticaretin ve ekonominin de Anadolu’nun kalbi durumuna geldiğini ifade ederek, “Son 20 yılda üretim, yatırım, ihracat ve istihdama dayalı istikrarlı politikalar ile ülkemiz ekonomisi önemli bir büyüme ivmesi yakalamıştır. Bu büyüme ivmesinden Konya da etkilenmiş, tarım, sanayi-imalat, savunma sanayi, teknoloji, otomotiv yan sanayi alanın da üretim ve ihracatıyla dikkat çeken bir şehir olmuştur. Özellikle ihracat artışı ve dış ticaret fazlasıyla ülkemiz ekonomisine değer katmakta, yerli ve milli anlayışla küresel ticarette pazar ve ürün çeşitliliğini arttırmak için büyük gayret göstermektedir. Tabi ki iş dünyası olarak büyürken sorunlarımız, talep ve beklentilerimiz olmaktadır. Yapısal sorunlarımızın çözümü noktasında her zaman istişareye açığız. Geçmişte olduğu gibi bugün de zorlukları aşmak için Türk özel sektörü olarak üzerimize düşen her sorumluluğu devletimizle birlikte fedakârca yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“ÇOK YAKIN İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da Konya’nın üretim ve ticaretiyle önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek bu anlamda iş dünyası ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. “Güçlü ihracat potansiyelimize katkı sunan tüm paydaşlarımız ile istişareye dayalı katılımcı bir anlayış ilkesiyle hareket etmeyi, ekonomimize güç katan ihracat ailemizi desteklemeyi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyen Bakan Bolat, şunları kaydetti: “Konya, tarımsal potansiyeli, sanayi alanındaki gücü, istihdamı, yatırımları, ihracatı ile Türkiye ekonomisinin dinamiklerini oluşturan bir önemli bir şehir. Bu noktada iş aleminin temsilcileri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Sorunlarınızın çözümü noktasında çok yakın istişare içinde olacağız. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda omuz omuza vererek ülkemiz ekonomisini büyütmeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz.”

BAKAN BOLAT, BORSA’YI İNCELEDİ

Toplantının ardından Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a Elektronik Satış Salonu’nda Borsa’nın işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çevik, “1907 yılından itibaren Konya Ticaret Borsası, gerçekleştirdiği yeniliklerle tarımsal üretim ve tarımsal ticarete değer katmaktadır. Değişen ve gelişen piyasa şartlarına göre bilimsel ve teknolojik dönüşüme büyük önem vermekteyiz. Dünyadaki tarımsal faaliyetleri yakından takip ederek çalışmalar gerçekleştiriyor, yenilikçi ve vizyoner bakış açısıyla tarımsal ticareti belli bir standarda kavuşturmaya çalışıyoruz. Tarımsal ürün ve emtialar üzerine düzenlenmiş finansal piyasalar açısından etkin bir noktada hizmet veriyoruz” dedi.

 

AdminAdmin