GÜNCEL

Bakan Akar, Gaziler ve Aileleriyle Bir araya Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla birlikte 139 gazi ve ailesiyle bir araya geldi.

Bakan Akar, Gaziler ve Aileleriyle Bir araya Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla birlikte 139 gazi ve ailesiyle bir araya geldi. Programa Konyalı gazi Kadir Dede ve eşi Melda hanımda katılım sağladı.

Milli Savunma Bakanlığı’nda Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan; Millî Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere, gaziler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Bakan Akar, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "gazi ve mareşal" unvanının verildiği, aynı zamanda Gaziler Günü olarak kabul edilen anlamlı günde gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAKAN AKAR: “SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK, NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

Bakan Akar, şehit ve gazileri vatan, millet ve bayrak sevgisinin ölümsüz abideleri, Türk kahramanlığının ve fedakârlığının gurur timsali, mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunun ilham kaynağı olarak nitelendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere karşı en güzel cevap vatanımızın dört bir köşesinden gelip kutsal değerlerimiz uğruna 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi!' inancıyla omuz omuza mücadele eden sizlersiniz. Sizlerle ne kadar gurur duysak, kahramanlıklarınızla ne kadar övünsek azdır. Siz kahraman silah arkadaşlarımın, değerli kardeşlerimin her birinizin alınlarından öpüyorum. Vatan size minnettardır. Sağ olun, var olun."

GAZİ KADİR DEDE : ‘ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR”

Törende Suriye Elbab bölgesinde yaralanan gazi Kadir dede bir konuşma yaptı. Şehitlik ve gazilik makamlarının milletin nezdinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Kadir Dede, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" ifade ederek

Gazi olduğu için onurlu ve gururlu olduğunu belirten Gazi Kadir Dede kendisine gösterilen destek sayesinde hayata ve sosyal yaşama uyum sağladığını ifade etti. "Kan dökülerek vatan yapılan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır" diye konuştu.

Tören, Mehteran Birlik Komutanlığı ve sanatçı Esat Kabaklı'nın konseri ile sona erdi.

Öte yandan Atatürk Kültür Sitesi’ndeki tören öncesi Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ve Bakan Yardımcıları ile Gaziler, aileleri ve Mehmetçik ile yemekte bir araya geldi.

Faaliyete katılan toplam 139 gazi ve ailesiyle yakından ilgilenen Bakan Akar, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AdminAdmin