EĞİTİM

Bahri Üniversitesinden Akademisyenler, Prof. Dr. Aksoy’u Ziyaret Etti

Sudan Bahri Üniversitesindeki akademisyenler, Selçuk Üniversitesinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için Konya’ya geldi. Bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili eğitim alacak olan akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Bahri Üniversitesinden Akademisyenler, Prof. Dr. Aksoy’u Ziyaret Etti

Sudan Bahri Üniversitesinin ziraat ve veteriner alanlarında görevli akademisyenleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a konuk oldu. Yapılacak iş birliğinin her iki ülke için büyük başarılar getireceğini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Sudan bizim için kıymetli. Sudan’daki tarım alanlarının durumunu biliyoruz. 1975 yılında kurulan Selçuk Üniversitesi, Konya’nın en eski üniversitesi. Üniversitemiz bünyesinde 23 fakülte, 23 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 50’nin üzerinde de araştırma ve uygulama merkezimiz var. Konya bir tarım şehri ve bu tarım şehrine en büyük katkıyı yapan eğitim kurumu Selçuk Üniversitesi. Gerek Ziraat Fakültemiz gerekse Veteriner Fakültemiz, bölgenin lokomotifi konumunda. Uluslararası ve ulusal akreditasyonlarımız, yaptığımız iş birlikleri, birçok ülke ile yürütülen ortak faaliyetler, bizim bilgi birikimimizi ve becerilerimizi ortaya koyuyor. Ümit ediyorum ki iş birliği doğrultusunda bundan sonra da her iki üniversite adına ortak çalışma alanları üretmiş oluruz.” dedi.  

 

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu da “Bahri Üniversitesinden gelen akademisyenler için 10 günlük eğitim programı hazırladık. 5 gün Ziraat Fakültesinde, 3 gün Veteriner Fakültesinde, 2 gün de sanayideki çalışma alanlarıyla ilgili firma ziyaretleri planlandı. Burada oldukları sürece Konya’nın ve Türkiye’nin tarımsal yapısına yönelik olarak hem istatistiki bilgiler aktarılacak hem de görsel olarak bilgilendirme faaliyeti yürütülecek.” diye konuştu. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu ise “Gıda üretimi, çiftliğimiz, hayvan hastanemiz ve araştırma uygulama laboratuvarlarımızı görmelerini sağlayacağız. Yurt dışından farklı akademisyenlerin Fakültemizi ziyaret etmeleri önemli.” ifadelerini kullandı.  

 

 

AdminAdmin