SİYASET

Ayhan Sefer Üstün: Seçimin Tapusu Sandık Sonuç Tutanağıdır

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün T24 kanalı Seçim Güvenliği Dosyasını hazırlayan Füsun Sarp Nebil’in konuğu oldu.

Ayhan Sefer Üstün: Seçimin Tapusu Sandık Sonuç Tutanağıdır

Ayhan Sefer Üstün’ün 2010'da çıkan Seçim Kanununu TBMM'ye sunan kişilerden birisi olduğuna vurgu yapan Nebil, Üstün’ü AK Parti içinde seçimle ilgili çok çeşitli görevler yürüttüğü için hayli tecrübeli bir isim olarak nitelendiriyor. Üstün de kendisinin "sandık görevlisi" olarak başlayıp, yıllar içinde tüm seçim çalışmalarının içinde yer aldığını söylüyor ve ilginç bilgiler veriyor.

Seçim ve sandık güvenliği merkezli gerçekleştirilen ancak yer yer önemli güncel konularında gündeme geldiği röportajın metni aşağıda yer alıyor.

‘’- Gelecek Partisi açısından seçim güvenliği ne demek? Yani bu kapsamda siz ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

A.S.Ü-Gelecek Partisi olarak seçimlere ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu meseleye iki boyutlu bakıyoruz:

Seçim güvenliği

Sandık güvenliği

Bunların ikisi farklı konular. Seçimin adil, şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde gerçekleşmesi için her iki aşamasının da, hem seçim güvenliğinin, hem sandık güvenliğinin tam olarak sağlanması gerekir.

 

Gelecek Partisi olarak adım adım seçime hazırlık aşamasında yaptığımız bazı şeyler var. Bunlardan birincisi, 1 Eylül'den itibaren devreye girecek mekanizmayı oluşturduk. Bizim parti başkanlık kurulumuz 18 kişiden oluşuyor, bunu ikiye böldük. 9 birim seçim işleri, teşkilat, halkla ilişkiler gibi operasyonel birimler, bunlar daha çok seçimin hazırlanmasında operasyonel bir takım adımlar atacaklar.

 

HABER MERKEZİ

AdminAdmin