YEREL

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir’de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi İş birliği ile 2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir’de gerçekleştiriliyor.

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir’de Başladı

Müsabakalarda 28 kulüp ve 18 ferdi sporcu yarışıyor. Minikler, yıldızlar, gençler, yetişkin erkekle ve bayanlar kategorilerinde yarışacak olan yarışmacılar birinci gün Türk Parkuru (Tabla Bendi) ile yarıştılar. İkinci gün ise kabak parkurunda yarışacaklar.

Nasreddin Hoca Stadyumu okçuluk yarış pistinde gerçekleştirilen yarışma öncesinde protokol konuşmaları yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya Akşehir Belediyesi olarak tüm spor dallarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Fakat Atlı Okçuluk sporunun geleneksel spor dalları içerisindeki yükselişi son dönemlerde bildiğiniz gibi artmakta. Atlı sporların Akşehir’imizde yaygınlaşması, güçlenmesi konusunda gençlerimiz de çok istekli. Bu kapsamda; Atlı Okçuluk sporumuza gerekli hassasiyeti göstererek hak ettiği yere taşımak için belediye olarak gayret ediyoruz. Ecdadımızdan bize yadigâr olan atlı okçuluk sporunu yaşatmak, geleneklerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyor ve bu spor dalımıza katkı vermekten onur duyuyoruz. 28 kulüp ve 18 ferdi sporcu, 2 gün boyunca devam edecek müsabakalarda; minikler, yıldızlar, gençler, yetişkin bayanlar ve yetişkin erkekler kategorilerinde yarışacaklar. Cumartesi günü ‘Türk parkuru’ Pazar günü ise ‘Kabak Parkurunda’ 136 yarışmacı kıran kırana mücadele edecek. Bu güzel spor dalını şehrimizde bir kez daha ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Atlı okçuluk sporu hem Türkiye’de hem de Akşehir’imizde herkesin ilgiyle takip ettiği bir yarış. Güç, cesaret, ataklık birçok beceriyi bir arada barındırıyor. Geçen yıl sizlerle ilk kez izlediğimiz bu yarışı, bu yılda tekrar beraber izlemek nasip oldu. İnşallah daha nice etkinliklerde bir arada oluruz. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinlikte emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Fatih Işık “Büyük taarruz kararlarının alındığı güzide ilçemiz Akşehir’de bu yarışmanın ikincisini düzenlediğimiz için çok mutluyuz. Gerçekten burada büyük emekler var, başkanımızın emeklerini burada söylemek gerekir. Bütün imkanları bize sundu. Güzel tesislerde yarışma yapmak sporcular için, federasyon için çok kıymetlidir. Kazasız belasız güzel bir şekilde yarışmamız geçer, şahsım adına Belediye Başkanım Dr. Salih Akkaya Bey ve ekibinin yanı sıra paydaşlarımıza yarışmaya verdiği destekler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’da Bütün dünyanın tanıdığı Nasreddin Hoca’mızın yaşadığı bu şehirde bulunduğum için çok mutluyum. Güzel hizmetlerinden dolayı Akşehir Belediye Başkanım Dr. Salih Akkaya Bey’e bir teşekkürüm var, zaten kendisini çok iyi tanıyorum ve çok çalışkandır. Benim Milletvekilliği dönemimde Kütahya’da 7,5 sene Genel Sekreterlik görevinde bulunmuştu. Köylerin birçok sorunlarını halletmişti Allah ondan razı olsun. Görüyorum ki, Akşehir’e güzel hizmetler yapıyor ve ben bu açıdan başkanımıza kuvvetli bir alkış istiyorum. 2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarını düzenleyen ve bizzat ilgilenen federasyon as başkanımız Fatih Işık Bey’e ve emekleri geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gruplar halinde atlı okçuluk sporcuları Türk Parkurundaki yarışmalarına başladılar. At üzerinde hızla giderken yanlardaki hedeflere ok atan sporcular, gösterdikleri başarı ve tehlikeli hareketleri ile izleyenlere adrenalin dolu dakikalar yaşattılar. Yarışmanın yarın yapılacak bölümünde ise kabak parkuru yarışmaları ve madalya töreni gerçekleştirilecek.

2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarının ilk günü yarışmalarına Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Fatih Işık, İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, atlı okçuluk sporcuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin