YEREL

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi iş birliği ile 2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları çekişmeli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu.

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Müsabakalarda 28 farklı 18 ferdi kulüpten toplamda 136 sporcu yarıştı. Minikler, yıldızlar, gençler, yetişkin erkekler ve bayanlar kategorilerinde yarışan yarışmacılar birinci gün Türk Parkuru (Tabla Bendi), ikinci gün ise Kabak Parkuru’nda hünerlerini gösterdiler. Atlarının üstünde geleneksel kıyafetleri ile parkurda yarışan sporcular, yaptıkları tehlikeli ve zor atışlar ile izleyenlere keyifli saatler yaşattılar.

2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarının son günündeki ödül törenine;  Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, KKTC YDP Milletvekili Talip Atalay,  Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Fatih Işık, Rahmetli Şafak Tavkul’un eşi Çiğdem Tavkul, ilçe protokol üyeleri, belediye meclis üyeleri, bazı kamu kurum müdürleri ve sporcu yakınları katıldı.

Nasreddin Hoca Stadyumu okçuluk yarış pistinde gerçekleştirilen yarışma ve madalya ödül töreninde protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya yaptı. Konuşmasında; “2023 yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları için, 28 kulüp ve 18 ferdi yarışmacımız alın teri döktü. Toplamda 136 sporcu katılım sağlayarak kazasız belasız bir şekilde yarışmalarını tamamladı. Kulüpler içerisinde Nasreddin Hoca Atlı Spor Kulübü, Akşehir Alpleri Atlı Spor Kulübü ve 1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü’müz ile birlikte 16 sporcu hemşehrimiz şehrimizi temsil ederek bizim için gurur kaynağı oldular. Kendilerini yürekten teşekkür ediyorum. Atlı okçuluğu geleneksel anlamda başlatan ve ilerlemesinde büyük rolü olan Varol Hocam ve Raif Hocama da teşekkür ediyorum. Her geçen gün sporcu katılımcılarımız artıyor. Ben bu vesileyle Federasyon Başkanımıza gelecek yıl için Atlı Okçuluk Türkiye Final Müsabakasını Akşehir’de yapılması için bir talepte bulundum ve değerlendireceklerini ifade ettiler. Yarışmada emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu “Türk At üstünde Alparslan’dır, Yavuz’dur. Attan indiğinde Mevlana’dır Yunus’tur. Burada Alparslan’ları, Yavuz’ları, Fatih’leri izledik ve birbirinden güzel marifetlerini sergilediler. Cemre önce hava, sonra su, daha sonrada toprak ile buluşuyor biliyorsunuz zaten. Hamd olsun atlı okçuluk cemresi bugün yüreklerle, gönüllerle buluştu. Protokoldeki misafirlerimizi gördüğümüzde, izleyicilerimizi gördüğümüzde hamd olsun 1,5 yıldır vermiş olduğumuz mücadelenin karşılığını görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Bundan sonraki süreçlerde hep beraber birlik beraberlik içerisinde gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gayret sarf edeceğiz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan çalışma arkadaşlarıma ve yapmış olduğu ev sahipliliğiyle kıymetli Akşehir Belediye Başkanım Sayın Dr. Salih Akkaya Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Nasreddin Hoca’nın memleketi Akşehir’de ve Yazar Tarık Buğranın şehrinde bulunmanın muhteşem olduğunu ifade eden KKTC YDP Milletvekili Talip Atalay, “Akşehir’in atlı sporlarda bu kadar gelişime açık olması beni çok mutlu etti. Katılım sağlayan yarışmacı arkadaşlarımız geleneksel kıyafetleri ile yaptıkları tehlikeli ve zor atışları yarışmaya damga vurduğunu söyleyebilirim. Atlı okçuluk yarışmalarını Kıbrıs’a taşıyalım istiyorum. Onun için bir çalışma başlatmak istiyoruz. Yarışma için imkânı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise “Birkaç yıldır benimde bu yarışmalara katılmam nasip oluyor. Her yıl daha da artan bir ilgi alakayı görüyoruz. İnşallah daha da artacaktır. Tabi yarışmanın alt yapısını oluşturan ve imkân veren Akşehir Belediye Başkanım Dr. Salih Akkaya Bey’i kutluyorum. Federasyon başkanımızdan inşallah sözü de aldı. Gelecek yıl çok daha güzel bir final yarışmasını da burada göreceğiz. Çeyrek müsabakaları çok güzel geçti. Yarışmaya katılan misafirlerimiz güzel saatler geçirdiğini düşünüyorum. Tüm sporcularımız yarışmaya katılım sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bu yarışmaların birincileri, ikincileri üçüncüleri olur ama birde cesareti göstermenin büyük özgüven olduğunu da belirtmek isterim. Hepsini ayrı, ayrı kutluyorum, İnşallah nice yarışmalarla ve güzel günlerde birlikte oluruz.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, “İki gün boyunca burada oturup kaldığıma inanamıyorum. Bütün sporcularımız alana geldiğinde hepsinin ayrı bir heyecan vardı. Ama o heyecanı hep birlikte burada yaşadık. At binmek kolay bir şey değil gerçekten emek isteyen bir şey. Tabi ki bu yarışmalara da hazırlanmak hiç kolay bir şey değil. Kendi kızımın ve arkadaşlarının çeyrek final müsabakalar için bir yıldan beri hazırlandıklarını biliyorum. Bu güzel ortamı bizlere hazırlayan Belediye Başkanım Salih Bey’e çok teşekkür ediyorum. İlçeyi gezdiğimizde güzel hizmetler yaptığını bizzat gördüm. Özellikle birçok spor dalına destek vererek yanlarında olunduğunu görmek beni çok mutlu etti. Bizim ata sporumuzu muhakkak gelecek nesillere taşıma gayretinde olmamız gerekiyor. Ben bu vesileyle emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise “Ben ilk defa atlı sporları burada izledim. At yarışını da pek sevmem ve izlemezdim. 15 yaşında lise ikinci sınıfa geçen evladımda ki, değişimi gözlemlediğim için izleyecek olan tüm anne ve babalara tavsiye ediyorum bu atlı okçuluk yarışmasını, manevi ve milli değerlerimizi katkı sağlamak bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecek sene burada finaller yapıldığı takdirde daha fazla sponsor kazandırılması noktasında çalışmaların hız kazanacağını düşünüyorum. Çünkü marifet iltifata tabidir. Burada belediye başkanımıza bizleri eşlik ettiği için teşekkür ediyorum. Akşehir’i ilk defa gördüm Nasreddin Hoca’mızı fıkralarıyla biliriz. Akşehir’in önemli bir merkez olduğunu biliriz. Akşehir tarih kokan bir şehirdir” diye konuştu.  

Protokol üyeleri yaptığı konuşmalarının ardından 2023 yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarının ödül törenini gerçekleştirildi. Törene katılan protokol tarafından sporculara madalyaları ve kupaları takdim edildi. Ödül töreninin ardından protokol üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 

 

 

Dereceye giren yarışmalar şu şekilde sıralandı.

Minikler Tabla Bendi

Birinci Alperen Demir-Ferdi Sporcu,

İkinci İbrahim Efe Acar-Karesi Atlı Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübü,

Üçüncü Eylül Deniz Ünal-Performans Atlı Okçuluk Kulübü

Minikler Kabak Bendi

Birinci Alperen Demir-Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Derneği,

İkinci Ali Bayar-Ferdi Sporcu,

 Üçüncü Ömer Kağan Balcı-Performans Atlı Okçuluk Kulübü

Minikler Genel Toplam

Birinci Alperen Demir-Ferdi Sporcu,

İkinci Ali Bayar-Ferdi Sporcu,

Üçüncü Eylül Deniz Ünal-Performans Atlı Okçuluk Kulübü

Yıldızlar Tabla Bendi Sıralaması

Birinci Muhammed Cengiz Kılıç-Performans Atlı Okçuluk Kulübü,

İkinci Ayşe Sude Nemli-İstanbul Sipahi Atlı Okçuluk Kulübü,

 Üçüncü İsmail Mert Yıldırım-Asutay Kırımbey Atlıspor Merkezi

Yıldızlar Kabak Bendi Sıralaması

Birinci Ayşe Sude Nemli-İstanbul Sipahi Atlı Okçuluk Kulübü,

 İkinci Mehmet Fahrettin Bülbül-Soma Doğa Sporları Kulübü,

 Üçüncü Seyyid Muhammed Nur Özcan-Performans Atlı Okçuluk Kulübü

Yıldızlar Genel Toplam

Birinci Ayşe Sude Nemli-İstanbul Sipahi Atlı Okçuluk Kulübü,

İkinci İsmail Mert Yıldırım-Asutay Kırım Bey Atlı spor Merkezi,

Üçüncü Muhammed Cengiz Kılıç-Performans Atlı Okçuluk Kulübü

Gençler Tabla Bendi

Birinci Murad Giray Uğuzman-Asutay Kırım Bey Atlıspor Merkezi, İkinci Mehmet Ege Yavuz-1854 Akşehir Belediyesi Spor Kulübü, Üçüncü Burak Bingöl-Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü

Gençler Kabak Bendi

Birinci Arif Eğinli-Karesi Atlı Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Spor Kulübü, İkinci Burak Bingöl-Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü, Üçüncü Yosun Çinçinoğlu-Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Derneği

Gençler Genel Toplam

Birinci Murad Ginay Uğuzman-Asutay Kırım Bey Atlıspor Merkezi,

İkinci Burak Bingöl-Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü,

Üçüncü Yosun Çinçinoğlu-Yeşil Bursa At ve Binicilik Derneği

Yetişkin Kadın Tabla Bendi

Birinci Sevilay Çakır-Altay Atlı Spor Kulübü,

İkinci Halime Çelikkol-Ferdi Sporcu,

Üçüncü Rümeysa Baykal-Karesi Atlı Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübü

Yetişkin Kadın Kabak Bendi

Birinci Banu Sencer-Jandarma Gücü Spor Kulübü,

 İkinci Ayşe Zeynep Özcan-Asutay Kırım Bey Atlıspor Kulübü,

Üçüncü Kevser Feyza Alptekin-Altay Atlıspor Kulübü

Yetişkin Kadın Genel Toplam

Birinci Halime Çelikkol-Ferdi Sporcu,

 İkinci Banu Sencer-Jakem Jandarma Gücü Spor Kulübü,

Üçüncü Ayşe Zeynep Özcan-Asutay Kırım Bey Atlıspor Kulübü

Yetişkin Erkekler Tabla Bendi

Birinci Ahmet Sağbilge-Karesi Atlı Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübü,

İkinci Yiğit Kerem Kokeç-Memlük Atlıspor Kulübü,

 Üçüncü Furkan Sağlıkcan-Asutay Kırım Bey Atlıspor Kulübü

Yetişkin Erkekler Kabak Bendi

Birinci Hamza Şanlı-Ferdi Sporcu,

İkinci Alperen Alptekin-Altay Atlı Spor Kulübü,

Üçüncü Raif Yavuz-1854 Akşehir Belediyesi Spor Kulübü

Yetişkin Erkekler Genel Toplam

Birinci Ahmet Sağbilge-Karesi Atlı Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübü,

İkinci Yiğit Kerem Kekeç-Memlük Atlıspor Kulübü,

Üçüncü Hamza Şanlı-Ferdi Sporcu

 

 

 

 

 

 

 

   

AdminAdmin