GÜNCEL

Araza Taşı Pırlantadan Daha Değerli

Halk arasında safra taşı olarak bilinen büyükbaş hayvanların safra kesesi olarak bilinen ödlerinde çıkan araza taşı Türkiye piyasasında yeni bir sektör haline geldi.

Araza Taşı Pırlantadan Daha Değerli

Tıp dünyasında ciddi hastalıklarda ilaç ham maddesi olarak kullanılan ve hayvanların safra kesesinden çıkan halk arasında safra taşı olarakda bilinen araza taşının gramı 4 bin TL’ye kadar satılıyor.

Türkiye’de araza taşı konusunda alım uzmanı ve araza taşı profesörü olarak bilinen Siirtli işadamı Hasan Bedirhan Alak, araza taşının ekonomik boyutunun büyük olduğunu ve bunun Türk ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirtiyor. Alak, genellikle ithal edilen, içanadolu, güney doğu ve doğu Anadolu bölgesindeki yaylım hayvanlara araza taşının bulunduğunu ve bu taşın fiyatının da 2500 ile 4000 TL arasında işlem gördüğünü vurgularken, “araza taşı pırlanta fiyatını geçti” şeklinde konuştu.

Profesyonel bir ekip oluşturarak, kendisinin Türkiye’nin dört bir yanından ve Balkanlar, Avrupa,Afrika ve Asya’dan araza taşı toplanması için ummalı bir çalışma yaptıklarını bunu Çin’e ihraç ettiğini de belirten Eylül Hayvansal Gıda Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bedirhan Alak, tek amacının bu sektörü ülke geneline yayarak ülke ekonomisinde yeni bir boyut kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi..

AdminAdmin