YEREL

Anadolu Mektebi Akşehir Sokaklarında

Anadolu Mektebi tarafından yürütülen ve 6 Şubat'ta yaşanan elim deprem felaketinin etkisinde kalan şehirlerdeki öğrencilerin katıldığı "Mektep Kardeşliği" projesi ile depremden etkilenen şehirlerden gelen 110 öğrenci Akşehir’de ağırlandı,

Anadolu Mektebi Akşehir Sokaklarında

“Mektep Kardeşliği” projesi kapsamında, Akşehir Belediyesi’nin de desteği ile Akşehir’e gelen öğrenciler ve öğretmenler Nasreddin Hoca Türbesi, Hasan Paşa İmaret Camii, Ulu Camii, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Nasreddin Hoca Evi, Batı Cephesi Karargâhı Müzesi’ni ziyaret etti. Akşehir’in tarihi ve kültürel mekânlarını rehber eşliğinde gezerek keyifli vakit geçirdiler.

Gezi sonrasında Hıdırlık Sofrasında Akşehir Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, kültür yayınlarından Akşehir’in tarihi ve kültürünün anlatıldığı bir set hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yemeğe, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, deprem bölgesinden gelen 110 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

 

AdminAdmin