YEREL

Altınekin Ziraat Odası Kahramanmaraş’taki üreticilerin imdadına yetişti

Osmaniye'deki üreticilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi ihtiyacını gideren Altınekin çiftçisi, bu kez ihtiyaç doğrultusunda adres değiştirerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine uzandı. İlçe halkının temin ettiği yem, TIR'a yüklenip yola çıkarıldı

 Altınekin Ziraat Odası Kahramanmaraş’taki üreticilerin imdadına yetişti

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkilediği şehirlere akın akın insani yardım gönderilirken, Altınekin çiftçisi farkındalık uyandıracak bir organizasyona imza attı. Deprem bölgesindeki üreticilerin aç kalan küçükbaş ve büyükbaş hayvanları için seferber olan ilçe halkı tarafından temin edilen bir TIR dolusu hayvan yemi, Osmaniye’ye ulaştırılmıştı.

Kahramanmaraş’taki üreticilerin imdadına da Konya yetişti

Deprem bölgesi ile kurulan irtibat neticesinde bölgedeki farklı noktalarda da hayvan yemi ihtiyacı olduğunu öğrenen Altınekin Ziraat Odası, bu kez organizasyonun yönünü Kahramanmaraş’ın üretim üslerinden olan Afşin ilçesine çevirdi.

Çiftçilere yardımların devam etmesi gerektiği yönünde yapılan çağrının çok kısa bir süre içerisinde karşılık bulduğunu dile getiren Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Önceki gün Osmaniye’deki yaraya bir nebze merhem olabilmek, bölgedeki üreticilerimizin sağ kalan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarına bir nebze de olsa cevap verebilmek adına bölgemizdeki çiftçilerimizin kısa bir süre içerisinde topladığı yem malzemelerini, yem karma ünitemizde işleyip yem haline getirdikten sonra Osmaniye’ye göndermiştik.

 

Bölgede irtibat kurduğumuz çiftçi paydaşlarımız, üretici kardeşlerimiz insani yardımlar konusundaki hassasiyetten ötürü teşekkürlerini iletirken, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların da beslenme ihtiyacı olduğundan bahsettiler. Biz de çağrımızı yineledik. Altınekin İlçe Kaymakamımız Yasin Mert Bey de hem resmi işlemlerin hızlandırılması, hem de yardımların hızlı bir şekilde toparlanması konusunda bize büyük destek verdi. Kendisine de şükranlarımızı sunuyoruz.

Yine kısa bir zaman dilimi içerisinde bölgemizde toplanan yem malzemelerini kullanıma hazır yem haline getirerek TIR’a yükledik. Dualar eşliğinde Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki üretici paydaşlarımıza ulaştırmak üzere yolcu ettik. Başımıza gelen bu büyük felaketin yaralarının en hızlı şekilde sarılması noktasında kim taşın altına eline sokuyorsa Allah ondan razı olsun. Bölgemizdeki duyarlı çiftçilerimizden de Allah razı olsun. Kısa bir zaman içerisinde organize olup bölgedeki paydaşlarımıza bir miktar destek sağlamış olduk” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin