GÜNCEL

Ali Bilir, Konya’daki Turizm Seyahat Acentaları İle Buluştu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)24. Dönem Başkan adayı Dr. Ali Bilir, Konya’da seyahat acentaları ile bir araya geldi.

Ali Bilir, Konya’daki Turizm Seyahat Acentaları İle Buluştu

Konya’da bir restoranda düzenlenen toplantıya Ali Bilir, Konya’daki turizm seyahat acentalarının ilgilileri katıldı.

Turizm ve Seyahat Acentacılığı Mesleği hakkında bilgiler aktaran Ali Bilir, daha sonra katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu.

Resim önizlemesi

Bilir, “Uzun süredir gündemimizde olan Seyahat Acentaları Birliği yeni yasa çalışmalarının, yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda nihayet sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Yasanın içerisinde bulunduğumuz Ocak ayında TBMM’ye sunulmasını bekliyoruz. Fakat; TÜRSAB Başkanı, hazırlamış olduğu ‘ceza yasası’ karşılık görmeyince, yeni yasanın çıkmaması için var gücüyle çalışıyor. Bu enerjisini sektörün sorunları için harcamış olsaydı bizler bugün sorun konuşmuyor olurduk. Yasayı engellemek için sudan bahanelerle toplantı üstüne toplantılar yapıyor. Daha dün bir toplantı yaptı ve hiçbirimizin haberi olmadı, kimleri davet etti bilmiyoruz. Bizleri ilgilendiren toplantıların TÜRSAB TV’den yayınlanmasını istedik, yayınlamamak için direniyor. Çünkü acentaların huzuruna çıkacak yüzü kalmadı, söyleyecek bir sözü yok” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Yasa çalışmaları sürecinde sessiz kalmadıklarını ve ülke turizminin gelişmesi için taleplerini yetkililere ilettiklerine değinen Ali Bilir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasa çalışmaları sürecinde sessiz kalmadık ve mesleğimizin güçlenmesi, ülke turizmimizin gelişmesi için taleplerimizi ilettik. 1618 sayılı mevcut yasaya göre Başkan ve Yönetim Kurulu seçimi tek noktada yani İstanbul’da yapılıyor. Yeni yasa da bunun değiştirilmesini ve seçimlerin bölgelerde yapılmasını istedik. Mevcut sisteme göre seçimlere katılım yüzde 25-30’larda iken, seçimlerin bölgelerde yapılması ile birlikte bu oran yüzde 70-80’lere çıkacaktır. Faaliyet alanı ile belirli bir ihtisas olan Hac-Umre, Tur Operatörü, Sağlık Turizmi gibi alanlarda kendi birlikleri ile faaliyetini sürdürebilmelidirler. Yani belirli ihtisasa sahip farklı kurumlardan belgelendirilen acentalar kendi birliklerini kurabilmelidir”.

“Üye aidatları kesinlikle düşürülmelidir”

Resim önizlemesi

Üye aidatlarının düşürülmesi gerektiğini söyleyen Ali Bilir, “Üye aidatları kesinlikle düşürülmelidir. Transfer ve turlarda ki araç plakası ücretlerine son verilmelidir. Bölge Temsil Kurulları ve temsilciliklerin güçleneceği bir yapı oluşturulmalıdır. Sektör paydaşlarımızla güçlü işbirliği kuracak, paydaşların birbiriyle rekabet eden yapısına düzenlemeler gelmelidir. Seyahat Acentaları Birliği yeni yasanın, sektörümüzü, birlikteliğimizi daha da güçlendireceğine güvenimiz ve inancımız tamdır. Yeni yasa ile birlikte birliğimizin ve yeni kurulacak olan birliklerin asli görevi seyahat acentacılığı mesleğinin gelişimi, üyelerinin eğitimi ve sektör ile ilgili çalışmalar olmalıdır” şeklinde konuştu.

Bilir, sınırlı sayıda tuttukları toplantının bir sonrakisini daha geniş katılımlı yapmayı planladıklarını vurguladı.

 

AdminAdmin