YEREL

Akşehir’e Hayran Kaldılar

2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları öncesinde Akşehir’e gelen Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Takkasızlar Konağı, Tarihi Ermeni Kilisesi, Eski Papaz Evi ve Nasreddin Hoca Evi’ni gezdi

Akşehir’e Hayran Kaldılar

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un gezisi sırasında; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya eşlik etti.

Nasreddin Hocanın zihnindeki düşüncenin ortaya çıkarılması, hazır cevaplı lığı ve hoşgörü ile ilgili dünyaya mal olmuş büyük bir değerin olduğunu kaydeden Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş şu ifadelere yerdi.” Akşehir’imizin tamamı tarih kokan bir şehir, sadece Türkiye değil tüm dünyada tanıtılması gerekiyor. Nasreddin Hoca Evi gerçekten güzel olmuş hizmet envanterine kazandırdığı için Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih Akkaya Bey’e ve paydaşlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akşehir’i çok sevdiğini belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur “Değerli Belediye Başkanımızla Nasreddin Hoca Evi’ni gezdik. Dünya tarafından tanınan Nasreddin Hocamız tüm insanlığa önemli dersler veren bir bilge adamı olduğunu düşünüyorum. Onun fıkralarından büyük dersler alıyoruz. Başkanımız Salih Bey, güzel bir yer kazandırmıştır. Herkesin burayı görmesini istiyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ise” Akşehir’imiz 2023 Yılı Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarında ev sahibi olduğumuz için heyecanlıyız. Evlatları burada yarışacaklar ve izlemek içinde aramızdalar, 64. Dönemin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Bey, yıllarca meclisimizde üstün ve faydalı görevlerde bulundu. Şehrimize teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur Beyefendi var, kendilerine teşekkür ediyorum. Şehrimize değer kattılar ve şeref verdiler. Daha da güzel hizmetler yapma noktasında bizde motive olduk “dedi.

 

 

 

 

AdminAdmin