KÜLTÜR - SANAT

Akşehir'de Üstat Sezai Karakoç Anıldı

Büyük mütefekkir Sezai Karakoç vefatının ikinci yıl dönümünde düzenlenen program ile yâd edildi. Akşehir Belediyesi tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde, yazar, şair ve radyo programcısı Mehmet Ercan’ın sunumu ile “Sezai Karakoç Anısına Dinleti ve Söyleşi” programı gerçekleştirildi.

Akşehir'de Üstat Sezai Karakoç  Anıldı

Karakoç’un, eserleri ile anıldığı konferans vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim önizlemesi

Program kapsamında Mehmet Ercan, Türk edebiyat ve fikir dünyasının kutup yıldızı olan üstat Sezai Karakoç, Cemal Safi, Abdürrahim Karakoç, ve kendi kitaplarından seçtiği şiirleri seslendirdi. Yazar, şair ve radyo programcısı Mehmet Ercan Kudüs gündemine ilişkin konuları da değinerek; “Biz Kudüs’ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak. Müslümanlara düşen vazife, Kudüs mektebinin öğrencisi olabilmeyi başarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Dinleti ve söyleyişi sonrasında Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Mehmet Ercan’a Nasreddin Hoca işlemeli tersine çalışan saat hediye edildi.

Resim önizlemesi

Hediyelerin verilmesinin ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; “Akşehir’e ilk gelişim. Belediyemiz tarafından bu denli anlamlı bir programı düzenlemeleri beni çok mutlu etti, kıymetli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Geceniz hayırlı olsun, daha nice güzel birlikteliklerimiz olsun. Yüce Rabb’imden dileğim birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirsin. Ayaklarınıza sağlık, hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ise gerçekleştirdiği konuşmada; “Diriliş neslinin mimarı, Kudüs şairi Sezai Karakoç beyefendinin vefatının üzerinden iki yıl geçti. Allah gani, gani rahmet eylesin. Merhum Karakoç bu ülke için, millet için, bu nesil için dertlenmiş ve derdini kaleme almış bir isimdir. Anma etkinliğimizde ise yazar, şair ve radyo programcısı Mehmet Ercan Beyefendiyi misafir ettik ve sayesinde kulaklarımızın pasını sildi. Şunu da belirtmek isterim ki, yine İsrail’in zulmü altında olan inim inim inleyen Filistinli kardeşlerimize hep birlikte buradan kolaylık diliyoruz. Rabbim yardım eylesin onlara, inşallah bu sıkıntıların üstesinden gelerek bağımsız bir Filistin Devleti kuruluşuna vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin