YEREL

Akşehir’de Sünnet Şöleninde Misafirler Doyasıya Eğlendi

Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 83 çocuk bir araya geldi. Ailelerin ve protokol üyelerinin katıldığı şölen büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

 Akşehir’de Sünnet Şöleninde Misafirler Doyasıya Eğlendi

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda belediyeye kayıt yaptıran 83 çocuğun sünnetleri geçtiğimiz günlerde doktorlar tarafından yapılarak tamamlanmıştı.

Sünnet Çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen Sünnet Şölenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ile sünnet olan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

MUTLULUKLARINIZA BİZLER DE ORTAK OLDUK

Şölende ilk olarak; Akşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Yavrularımız erkekliğe ilk adımını atmış oldu. 18’incisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel sünnet şöleninde çocuklarımızın küçük düğününü yapmış olduk ve eğlencelerine bizde ortak olduk.  Birbirinden yakışıklı çocuklarımızın velileri inşallah onları evlendirmeyi ve mürüvvetlerini göstermeyi Cenab-ı Allah nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ‘de sünnet şöleninin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bu tarz şölenler bir şeylere vesile oluyor. Bu şölenimizin en güzel vesilesi Peygamber efendimiz’in sünnetini hatırlamak ve gençlerimiz hayatlarında önemli bir adım atıyorlar. Anne ve babalar heyecanlıysa çocukları çok heyecanlıdırlar, bunu buradan görebiliyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımıza, gençlerimize geri kalan ömürlerinde mutlu, huzurlu, sıhhatli hayatlar diliyoruz. Anne ve babalarında bu heyecana ortak oldukları için tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Kapanış konuşmasını ise AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem gerçekleştirdi. Erdem yaptığı konuşmada; “Bugün 83 çocuğumuz sünnet oldu ve bu şölende heyecanınıza ortak olmaya geldim. Allah onların bahtlarını, tatlarını güzel eylesin. İslam’ın şiarı peygamber efendimizin sünneti ve bugün o çocuklar içinde kültürün, dinin ilk adımı atılmış oluyor. Bu kültürün insanları olarak, hem onları en güzel şekilde yetiştirmek, hem de geleceğe hazırlamak açısından önemli bir adımdır. Bu yavruları yetiştiren annelere ve babalara ne mutlu bugünleri görüyorlar. İnşallah düğünlerini de görecekler beraber bir şekilde yüce Mevla’mdan diliyorum. Bu hizmete vesile olan başta Akşehir Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sünnet çocuklarına törene katılan protokol üyelerince Akşehir Belediyesi'nin hediyesi olan futbol topları verildi. Sünnet çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, Akşehir Belediyesi'nce hazırlattırılan yemek ikramı misafirlere ikram edildi. Şölen sünnet çocukları ve ailelerinin müzik eşliğinde gönüllerince eğlenmesiyle devam etti. Ayrıca şölene katılan çocuklara rüzgâr gülü, balon, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı da yapıldı.

 

 

 

AdminAdmin