SAĞLIK

Akşehir’de Sağlık Yatırımları Zirvede

Akşehir Devlet Hastanesi’nde kalp ve damar hastalıkları tedavisinde kullanılacak koroner anjiyografi ünitesi ile hayırsever iş insanı Özgür Camcı tarafından Adsız Mahallesine kazandırılan aile sağlığı merkezi hizmete açıldı.

Akşehir’de Sağlık Yatırımları  Zirvede

Açılış töreni öncesi konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir’in sağlık alanında bölgenin önemli merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Milletvekili Erdem, “Akşehir’e kazandırılan anjiyografi ünitesi için büyük çaba sarf eden Sağlık Bakanımıza da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Akşehir ve bölge halkı adına büyük önem taşıyan anjiyografi ünitesinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Akşehir ilçemizden ilimize sevk edilen hastaların büyük bir kısmını kalp hastalarımız oluşturuyor. İnşallah açmış olduğumuz ünitemiz ile birlikte bu sevkler en az seviyeye inecek ve vatandaşlarımız kaliteli sağlık hizmetini yaşadıkları merkezden almanın kolaylığını yaşayacaklar” dedi.

Akşehir Devlet Hastanesi ziyaretlerinin ardından Milletvekili Erdem, Prof. Dr. Koç ve beraberindeki hizmet başkanları,  hayırsever iş insanı Özgür Camcı tarafından Adsız Mahallesine kazandırılan aile sağlığı merkezinin açılış törenine katıldılar.

 Hayırsever iş insanı Camcı’ya ve arsanın tahsisini gerçekleştiren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık yatırımlarında Konya modeli ismini verdiğimiz sistemin güzel bir örneğine daha hep birlikte şahitlik ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte son 6 yıl içerisinde şu ana kadar 140 sağlık tesisimizi hizmete açtık. 49 sağlık tesisimizin ise inşaatı hızla devam ediyor, 23 sağlık tesisimiz ise ihale ve proje aşamasındadır. Akşehir ilçemizde bu yatırımlardan gerekli payını aldı. 150 yataklı Akşehir Devlet Hastanesi ek binası bölgede hizmet verme adına çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın ve hayırseverlerimizin yaptırdığı aile sağlığı merkezleri hızla yükseliyor. Tüm bu yatırımlara ilave olarak içerisinde ilçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, 9 birimli aile sağlığı merkezi ve 112 istasyonunun bulunduğu çok büyük bir sağlık tesisinin ihalesi 28 Mart tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu yatırımlarla birlikte ilçemizde yatırımlar noktasında önemli bir aşamayı tamamlamış olacağız” diyerek Akşehir’in sağlık alanında çok önemli yatırımlara kavuşmaya devam edeceğini söyledi.

Sağlık tesislerinin kendi rollerine göre nitelikli sağlık hizmetini en iyi fiziki şartlarda ve modern teknolojik cihazlarla sunmasını amaçladıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Koç, “Şehrimizin bölgesinde örnek gösterilen bir ‘sağlık üssü’ olması adına önemli katkılar sağlayarak, tüm bu yatırımları ilimize kazandıran; Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, milletvekillerimize, Devlet – Millet kaynaşması adına güzel örnekler sergileyen Konya’mız adına kendileriyle gurur duyduğumuz Hayırseverlerimize ve emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’de törende yaptığı konuşmada Akşehir Devlet Hastanesinde açılan anjiyografi ünitesinin ve hizmete giren aile sağlığı merkezinin hayırlı olmasını diledi. Hayırsever Camcı ailesine teşekkür eden Milletvekili Erdem, “Devlet, millet dayanışmasının en güzel örneklerini ilçemizde görmekten mutluluk duyuyor, hayırsever iş insanlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından anjiyografi ünitesi ve Adsız Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı dua ve kurdela kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra açılışı yapılan merkezleri gezerek incelemelerde bulundular.

AdminAdmin