KÜLTÜR - SANAT

Akşehir'de Minikler Değerlerimizi Sahneye Taşıdı

Akşehir Belediyesi ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması bölge finalleri tamamlandı. Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen, ülkenin dört bir yanından gelen katılımcıların fıkraları sahnelemesi ve kıyasıya süren bölge finallerinin sonucunda finalistler belli oldu.

Akşehir'de Minikler Değerlerimizi Sahneye Taşıdı

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bölge finallerinde minik yarışmacılar tarafından sahnelenen tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Resim önizlemesi

Yarışma sonrasında jüri üyelerine bölge yarışmasına katılan protokol üyeleri tarafından plaket takdimi yapıldı. Finalistlerin belli olmasının ardından, ikincilik elde ederek Türkiye finaline katılamayan okul öğrencilerine protokol tarafından madalya ve hediye takdimiyle günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Bölge finalleri yarışması sona ermesiyle şehre gelen öğrencilere, Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri Ekibi tarafından özel bir gösteri sunuldu.

BÖLGE FİNALLERİ TAMAMLANDI, TAKIMLAR BÜYÜK ÖDÜLE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIBölge Finallerinde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Dünyanın Ortası denince akla; hoşgörümüz, tebessümümüz ile gülümsemenin hiç eksik olmadığı yer olan Akşehir geliyor. Fıkra canlandırma yarışması vesileyle sizleri gülümseterek, güzel hatıralarla göndermek istiyoruz. Bugün sizleri ve performanslarınızı çok beğendim, değerlerimizi yansıtma noktasında hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Buraya gelmek, yarışmak, burada gösteri sunmak bu minik kalpler için çok önemli bir özgüven. Sizleri buraya hazırlayan tüm eğitmenlerimizi, öğretmenlerimizi de ayrıca kutluyorum. Evlatlarına destek çıkan anne ve babalara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

FİNALİST TAKIMLAR BELLİ OLDU

Resim önizlemesi

Ülkenin dört bir yanından gelen takımlar bölge finallerinde kıyasıya rekabet etti, izleyicileri hem güldürüp hep düşündürdü. Büyük bir özveri ve öz güven ile yarışan takımlar arasından kazananlar belli oldu ve takımlar Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Türkiye finalinde yer edinmek için çaba göstererek birbirinden güzel fıkraların yanında sahneleri kostüm ve müziklerle süsleyen takımlar seyircilerine unutulmaz anlar yaşattı. Bölge finallerinin gerçekleştirilmesi ile; Mutlu Çocuklar, Gaşık, Aklın Hocası Nasreddin, Zaman Yolcuları, Kır Çiçekleri, Sahnenin Yıldızları rumuzlu takımlar Türkiye finallerinde yarışmak üzere yerlerini aldı.

Resim önizlemesi

Fıkra canlandırma yarışması, bölge finallerinin değerlendirmelerini ve jüri üyeliklerini; Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Baltacan, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Öğretim Üyesi Araştırma Görevlisi Hüseyin Şen, Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Sevim, Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Araştırma Görevlisi Mehmet Işık, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Engin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kağan Gariper, Konya Şehir Tiyatrolarından Ekrem Tümge Denizmen, Konya Şehir tiyatrolarından Zeynep Çimenciler yaptı.

AdminAdmin