YEREL

Akşehir’de Haşere İle Mücadeleye Devam

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Haşere ekibi bölgemizde son birkaç senedir görülmeye başlanan, sene başında larva tespiti ile teşhis edilen ve biyolojik olarak mücadele edilen Simulium sineği ile mücadele etmektedir.

Akşehir’de Haşere İle Mücadeleye Devam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya” Özellikle ülkemizde Kızılırmak ve çevresinde görülen bu tür temiz oksijen seviyesi yüksek akan sularda üremekte olan bir haşereyle mücadele içerisindeyiz. İlçemizin Sultan dağları eteklerinden başlayan tekke mahallemizden gelen ve şehir merkezimizin içinden akan çayda tespit edilen simulium sineği ile mücadelede önceliğimiz olan çevre ve halk sağlığını etkilemeyen ve tamamen biyolojik ürünler kullanılmaktadır. Yapmış olduğumuz uygulamalar ve haşere ile mücadele havaların tamamen soğumasından sonra rögar içine sıcak sisleme ardından baharda tekrar larva ve uçkun mücadelesi ile 12 ay kesintisiz devam edecektir.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ortak bir şekilde katı atık sahası yanında bulunan çökertme havuzlarındaki yoğun popülasyon ile mücadelemiz de sonbahar mevsiminin sonlarına kadar devam edecektir. Bölgemizde bulunan her türlü sineğin büyük oranda kaynağı olarak gördüğümüz bu havuzlardaki larva mücadelemiz düzenli periyotlarla kesintisiz bir şekilde yürütülmektedir. “diye konuştu.

AdminAdmin