MAGAZİN

Akşehir’de Gün Doğmadan Tiyatro Oyunu Gösterisine Davetlisiniz

Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu gösterisi Akşehirlilerle buluşacak.

Akşehir’de Gün Doğmadan Tiyatro Oyunu Gösterisine Davetlisiniz

Filistin’in haklı direnişinin ve Mescid-i Aksa’nın gerçek hikayesinin konu alındığı; Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor.

Akşehir Belediyesi; Akşehirli tiyatro severleri güzel ve anlamlı oyunlarla buluşturmayı sürdürüyor. Gün Doğmadan’ isimli oyunu 20 Aralık Çarşamba günü Akşehirliler için perde açacak. Akşehir Kültür Merkezi’nde Saat:20.00de başlayacak olan oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

“Gün Doğmadan” oyununun konusu ise şöyle; Türkiye'den sadece turistik bir gezi için giden ama kayboldukları andan itibaren Mescid-i Aksa'nın gerçek hikayesi ile karşı karşıya kalan, mazlumlara şahit olan Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış hikayesidir. Evlerinin yahudiler tarafından bombalanması sonucunda ailesinin tümünü kaybeden Hasan'ın dramıdır. Türkiye'de Mühendislik okuyup tekrar vatanına dönen Kudüslü Sadi'nin haklı mücadelesidir. Gelen herkese her taşı, her karışı mübarek olan bu beldeyi anlatmayı kendine vazife bilmiş Müslümanların, Mescid-i Aksa'nın hür kalacağı günü beklemesinin heyecanıdır. İyi insan olmaya çalışmak mı yoksa zulümle insanları yurdundan çıkarmak mı? Şehadetin birkaç adım ötesinde insan ruhunu derinden sarsan soruların cevabı üzerinde düşünme vaktidir. Hiç beklenmedik bir esnada Hasan'ın anlattıkları, Ömer ve Kenan'a hakikatin aynası olur.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin