YEREL

Akşehir’de Dönemeç Kitap Kafe’ye İlgi Yoğun

Akşehirli Ünlü Yazar Tarık Buğra’nın ‘Dönemeçte’ isimli kitabından esinlenilerek ismi ‘Dönemeç Kitap Kafe’ olarak belirlenen mekân, hizmete başladığı günden bu yana büyük rağbet görüyor. Mekânda çay ve çeşitli ikramlarda ücretsiz olarak sunuluyor.

 Akşehir’de Dönemeç Kitap Kafe’ye İlgi Yoğun

Akşehirli gençlerin, öğrencilerin ve yediden yetmişe herkesin ilgi gösterdiği mekânda araştırma yapabildiği, kitaplara ulaşmada kolaylığın ve okumaya teşvik etmek amacıyla başlatılan kitap kafe uygulaması vatandaşların beğenisini kazandı.

“ÜYELİK SİSTEMİYLE İSTEDİĞİ KİTABI OKUMA AVANTAJI”

Dönemeç Kitap Kafe yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Ziyaretçilerin 3 bin kitap seçeneği içerisinden birini seçip üyelik sisteminden faydalanıp, istedikleri yayını okuduktan sonra değiştirme imkânı da buluyor.

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Öğrencilerimizin ders çalışabilecekleri, araştırma yapabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri alan oluşturduk. Bu mekân 380 metrekarelik bir alana sahip ve burada üç bölüm var. Sesli bir bölüm var, kitap kafenin teras bölümünü kapsıyor ve misafirlerimizi dağ manzarası ile karşılıyor. Burada çeşitli etkinlikler, söyleşiler ve grup çalışmaları yapılabiliyor. Ayrıca yarı sesli bölüm var, burası da grup çalışmaları ve bireysel çalışmalara yönelik bir alan. Birde sessiz bölüm var ki bu alanın tamamen izolasyonu yapıldı. Bireysel olarak çalışmaların yapılabileceği bir ortam oluşturulduk. Kitap kafemiz sabah 09.00’da açılıyor, akşam saat 23.00’e kadar haftanın yedi günü hizmet veriyor. Gençlerimiz buraya yoğun ilgi gösteriyor. Başlattığımız ‘Dönemeç Kitap Kafe’ uygulamasıyla; okuma alışkanlığını artırmayı ve kitaplara ulaşımı kolaylaştırmayı hedefledik. Herkesi keyifle vakit geçirebileceği bu ortama davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin