ureticihaber.com
HV
19 MAYIS Pazar 18:53

Akşehir’de Baharın Habercisi Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı

Akşehir Kent Ormanında baharın habercisi Hıdırellez, düzenlenen şenlikle kutlandı.

YEREL
 Akşehir’de Baharın Habercisi Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte 1854 Akşehir Belediye Spor Halkoyunları ekibinin gösterileri ve Akşehir Belediyesinin Bando Takımı gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukları’ da unutmayan Akşehir Belediyesi, çeşitli yarışmalarla sevinçlerine ortak oldu.

Resim önizlemesi

Etkinlik alanında yapılan halat çekme, çuvalla koşma, kaşıkla yumurta taşıma, gibi geleneksel oyunlarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Yarışmaların sonunda kazananlara çeşitli hediyelerde verildi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal Hıdırellez'in ilçenin kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kültürlerini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Resim önizlemesi

Etkinlikte konuşan Başkan Dr. A. Nuri Köksal” Anadolu’nun incisi erenler, evliyalar yurdu Hoca Nasreddin’in dünyaya güldürdüğü bu aziz topraklarda yine binlerce yıllık geleneğimizin vazgeçilmez halkası olan hızırla İlyas peygamberlerin buluştuğuna inandığımız bugünün bir senesine daha idrak etmenin sevinci ve coşkusu içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki, bu özel gün her birinizin hanesine bereket, sıhhat ve afiyetler getirsin. Bugün olduğu gibi yüzünüz hep gülsün, hep beraber Akşehir’imizin yüzü güleceği, güzel hizmetleri birlikte yapmayı nasip eylesin. Özellikle geleceğimizin güvencesi, çocuklarımıza, gençlerimize, bırakabileceğimiz güzel hizmetler nasip olsun.

Resim önizlemesi

Bugün aynı zamanda darağacında üç fidanında solduğu gün, o nedenle diliyoruz ki, artık Türkiye Cumhuriyeti’nde bu kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü olan ay yıldızlı bayrağımın altında ve Mustafa Kemal Atatürk ışığında gençlerimiz, fikirleri için cezalandırılmasın, canlarından olmasın, siyasetçilerimiz sadece sandıkta cezalandırılsınlar. Darağaçlarında cezalandırılmasınlar. Devlet-i Ebet Müebbet, İlelebet Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar İlelebet payidar olsun” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Etkinlikte yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için yapılan toplu duanın ardından, gelen vatandaşlara Akşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan gölle ikram edildi.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR