YEREL

Akşehir Semaları Çiçek Açtı

Konya Valiliği, Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Akşehir Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen 9. Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması, sporcuların ilk uçuşlarıyla Akşehir’de başladı. Paraşütçülerin rengarenk paraşütleri gökyüzünde seyrine doyum olmaz görüntüler oluşturdu.

Akşehir Semaları Çiçek Açtı

281Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşüt Kalkış Pistindeki yarışmaya; İstanbul, Antalya, İzmir, Ordu, Ankara, Sakarya, Fethiye, Çankırı, Kocaeli, Eskişehir illerinden toplam 45 yarışmacı katılıyor.

2013 yılından beri Akşehir’de geleneksel hale getirilen organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Hava Sporları Federasyonu Konya İl Temsilcisi ve Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ “Bu yıl 9.’ncusu düzenlediğimiz 2022 Akşehir XC Open Yarışması’nın beklediğimden daha heyecanlı geçtiğini söyleyebilirim. Türkiye’nin birçok ilinden 45 tane sporcumuzun katıldığı bu eğitim ve mesafe yarışmasında pilotlara üstün başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir şekilde bu yarışmayı bitirmiş oluruz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile birlikte yamaç paraşütü yarışmasına katılan pilotlara ve teknik heyete başarılar dileyen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Konya Valiliği, Akşehir Kaymakamlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyemiz, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Akşehir Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen, 9. Akşehir XC OPEN 2022 Türkiye Yamaç Paraşüt Mesafe ve Eğitim Yarışmasını gerçekleştirmek üzere Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşüt Kalkış Pistinde bulunuyoruz. Bu yarışmalar uluslararası mahiyetinde her yıl Akşehir’imizde düzenleniyor. Bu yıl 10 ilden katılımcılarımız var. İstanbul, Antalya, İzmir, Ordu, Ankara, Sakarya, Muğla, Fethiye, Çankırı, Kocaeli ve Eskişehir olmak üzere Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Havacılık topluluklarımızda yarışmalarımıza iştirak ettiler. Her yıl genelde 100 ve 150 civarında sporcumuz oluyordu. Bu yıl biraz daha mevsim sonuna denk gelince katılımlarımız biraz az oldu. Bu yıl yamaç paraşütü pist alanımızı daha işlevsel olarak geliştirdik. Bay ve bayan tuvaleti, soyunma ve giyinme odaları, gözetleme kulesi ve mescit alanı gibi bina yaptık. Pist alanımız her geçen gün gelişiyor. Bu vesileyle tüm yamaç paraşütü severlerimizi ve kamp severlerimizi şehrimize bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’de “9. Akşehir XC OPEN 2022 Türkiye Yamaç Paraşüt Mesafe ve Eğitim Yarışmasını gerçekleştirmek üzere Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşüt Kalkış Pistinde bulunuyoruz. Her yıl artarak devam eden bir etkinliğimize bu yılda aldığım bilgilere göre 10 ilden birçok üniversiteden katılım var. 45 sporcu diye biliyorum. Akşehir Belediyemizin de buraya yaptığı yatırımlarla bu alan daha işlevsel hale getirilerek güzel bir uçuş alanı oluşturulmuş. Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Bey ve arkadaşlarımızla bizde sporculara start vermek ve uçuşlarını izlemek üzere buradayız. Allah hepsini korusun. Kaza bela vermesin. Yamaç paraşütü güzel bir spordur. Akşehir bu noktada yıldızı parlayan bir bölgemiz. Türkiye’nin her yerinden başka spor dallarında da kamp ve uçuş sporları gibi başka alanlarda da sporcularımızı misafir etmenin imkanını bulacağımızı düşünüyorum. Bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yaptıkları uçuşlarla gökyüzünde rengarenk ve muhteşem görüntü oluşturan paraşütçüler, 28 Ağustos Pazar günü de yapılacak uçuşlar sonrası yarışmayı tamamlayacak.

AdminAdmin