YEREL

Akşehir Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine Kavuşuyor

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Tarım Orman Bakanlığı desteği ile Akşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle inşaat çalışmaları devam eden sahipsiz sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde incelemelerde bulundu.

Akşehir Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine Kavuşuyor

Başkan Akkaya’nın incelemelerine Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük ile Temizlik İşleri Müdürü Orhan Uyar’da eşik etti. Başkan Akkaya; inşaat alanı incelemesi öncesinde Akşehir Belediyesi Geçici hayvan bakımevine geçerek dünya hayvanları koruma günü münasebetiyle buradaki hayvanları severek mama verdi. Başkan Akkaya’ya hayvansever vatandaşlarda eşlik etti.

Başkan Akkaya; hayvanlarında hayatımızın bir parçası olduğuna değinerek “Akşehir Belediyesi geçici hayvan bakımevindeyiz. Burada sahipsiz köpekler kısırlaştırma işlemine tabi tutuluyor. Aynı zamanda hasta olan veya kazazede köpeklerinde burada belediyemizin veteriner hekimi tarafından tedavileri yapılıyor. Bugün dünya hayvanları koruma günü kapsamında bakımevimizi ziyaret ettik. Burada bulunan hayvansever kardeşlerimiz ile birlikte köpeklerimize mama verdik. Akşehir Belediyesi olarak her zaman hayvanlarımızın yanındayız, onlarda bu hayatın bir parçası. Türk Milleti öyle bir aziz millet ki, öyle bir medeniyetin mirasçıları ki, ecdadımız kurtlar için bile vakıf kurmuş, onların korunması için. Bizde bu anlamda Akşehir Belediyesi olarak tüm hayvanlarımız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben konu ile ilgili birimizin müdürü Orhan Uyar Beye teşekkür ediyorum. Yine veteriner hekimimiz Alican Büyükbaş ile görevli bütün personelimize bu noktadaki yaptıkları gayretler, duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Akşehirli hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum. Onlarla beraber inşallah önümüzdeki günlerde gönüllü birlikte çalışma planlayacağız. Onların bizlere bir teklifi oldu. Biz yan tarafa yeni yaptığımız hayvan bakımevinde bu çalışmayı düşüyorduk ama oranın bitmesini beklemeden böyle bir çalışma yapacağız. Haftanın belirli günlerinde buradaki hayvanlarımızın tedavi sürecinde, yemlenmesinde, mama verilmesinde, temizliklerinin yapılmasında gönüllü olarak bize katkı verecekler, bizim yükümüzü bir nebze alacaklar, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Hayvansever Oben Çakıcı Engiz’de Başkan Akkaya’ya teşekkür ederek “Başkanımızla görüştük, önceliğimiz burada yaş olarak büyük hayvanların kısırlaştırılmasıydı. İnşallah daha sağlıklı, güzel bir ortamda bu hayvanlarımıza bakabilmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Akşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile yapılan sahipsiz sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi inşaatını hayvanseverler ve birim müdürleri ile birlikte inceleyen Başkan Akkaya, inşaatın ilerleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akkaya “Görüldüğü üzeri kapalı barınak bölümü inşaatı devam ediyor. Yarı açık barınak bölümü ise hemen hemen tamamlandı. Operasyonların yapılacağı ve idarecilerin bulunacağı tamamen kapalı bölümünde kara yapısı tamamlanmış oldu. İnşallah bu yılsonuna kadar tamamen bitecek, yüklenici firmamızda gayet hızlı çalışıyor. Normalde gelecek yıl bitmesini hedefliyorduk ama görünen o ki bu yılsonuna bitecek gözüküyor. Geçici hayvan bakımevi yada diğer ismiyle geçici hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezinde hayvanlarımıza en güzel şekilde hizmet vereceğiz. Adından anlaşılacağı üzere bu barınak hayvanlarımız için geçici olacak. Çünkü kanun bu hayvanları devamlı olarak burada tutmamıza izin vermiyor. Kısırlaştırılan, aşıları yapılan, küpesi takılan ve tedavisi tamamlanan sokak hayvanlarımız alındığı ortama geri bırakmak zorundayız. Burası hizmete girdiğinde kadromuzu da o zaman güçlendirmiş olacağız. Ben bu inşaat noktasında bize destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum. Tek başına belediyemizin bunun üstesinden gelmesi çokta mümkün değil, çünkü yaklaşık 20 milyon liralık maliyetle yapılan bir tesis burası. Akşehir’imize hayırlı olsun diyorum. Konya’da Büyükşehir Belediyemize ait merkezdeki bakımevinden sonra en kapsamlı, en büyük ve en işlevsel bakımevi olarak hizmet vermiş olacak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hayvansever Oben Çakıcı Engiz’de “Akşehir’de yapılan geçici hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezinin yapım aşamasını Belediye Başkanımızla birlikte gezme şansını elde ettik. Eğer amacına uygun bir şekilde kullanılırsa hayvanlar için iyi olacak. Özellikle Belediye Başkanımızla da bu konuyu görüştük; geçici kalıcı değil. Geçici olması yönünde de konuştuk. Hayvan gelecek kısırlaştırılacak ve daha sonrasında tedavisi tamamlandıktan sonra yaşam alanına bırakılacak. Bu amaca uygun kullanılırsa burası gayet güzel bir yer olacak gibi görünüyor. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin