SAĞLIK

Akşehir Devlet Hastanesinde İlk Anjiyo Yapıldı

Akşehir Devlet Hastanesi bünyesinde geçtiğimiz hafta içi hizmete açılan koroner anjiyografi ünitesinde ilk anjiyo başarı ile yapıldı. Hastaneye göğüs ağrısı şikâyeti ile gelen 48 yaşındaki Kürşat Tuncalı Akşehir’de gerçekleşen ilk koroner anjiyografi hastası oldu.

Akşehir Devlet Hastanesinde  İlk Anjiyo Yapıldı

İlk koroner anjiyografinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hastanın durumunun iyi olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Akşehir’de ilçe dışına sevk nedenlerinin başında kalp rahatsızlıkları bulunmaktadır. Yapılan bu sevklerin büyük bir kısmını da her dakikanın önem arz ettiği koroner anjiyografi ihtiyacı olan hastalarımız oluşturmaktadır. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır.” dedi. Sağlık tesislerinin kendi rollerine göre nitelikli sağlık hizmetini en iyi fiziki şartlarda ve modern teknolojik cihazlarla sunmasını amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Koroner anjiyografi ünitesini Akşehir’e kazandıran başta Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şahsım, kurumum ve Akşehir halkı adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Resim önizlemesi

 

Hastanede anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla birlikte günün hangi saatinde olursa olsun kalp rahatsızlığı ile gelen hastalara hızlı bir şekilde müdahale yapılabileceğini vurgulayan Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bülent Erdem’de, “48 yaşında Kürşat Tuncalı isimli hastamız göğüs ağrısı şikâyetiyle acil servisimize başvurdu. Doktorlarımız ilk değerlendirmenin ardından kalp krizinden şüphelendiler. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Musa Dağlı tarafından anjiyo kararı alınan hastamız anjiyografi ünitesine alındı. Bu karar ile birlikte hastamıza anjiyografi ünitemizde ilk işlemi yapmış bulunmaktayız. Sorunsuz bir şekilde anjiyo işlemi tamamlandı. Hastamızı gözetim altında tutmaktayız” diyerek ünitenin Akşehir ve bölgesine hayırlı olmasını diledi.

Resim önizlemesi

İlk anjiyografi işlemi yapılan hasta Kürşat Tuncalı’da verilen hizmetten dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Yakınlarım kalp rahatsızlığımdan dolayı beni Konya’ya götürmek istediler. Hastanemizde anjiyo ünitesinin açılmış olduğunu duyunca anjiyo işleminin burada yapılmasını istedik. Yaşadığım ilçemde böyle bir hizmet verilmesinden dolayı çok mutluyum, şu an gayet iyiyim, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin