SAĞLIK

Akşehir Devlet Hastanesinde Bir İlk Gerçekleşti

Dr Kirazlı Dan Mide Balonu Ve Mide Botoksu Uygulaması

 Akşehir Devlet Hastanesinde Bir İlk Gerçekleşti

Mide içerisinde kapladığı hacim sayesinde tokluk hissi vermesi ve midede kaldığı sürede sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırması nedeniyle kilo vermek isteyenler için önemli bir alternatif olarak değerlendirilen Mide Balonu uygulaması, hastanemizde başarıyla gerçekleştiriliyor. Cerrahi tedavi istemeyen ya da ameliyat olmasında sakınca bulunan hastalar için ise Mide Botoksu yapılabiliyor.

Her iki yöntemin de hastanemizde Op. Dr. Halil Kirazlı tarafından uygulandığını belirten Başhekimimiz Uz. Dr. Bülent Erdem; bu tedavilerle, kilo sorunu olan vatandaşların ideal kilolarına ulaşmalarının hedeflendiğini söylüyor.

Mide Balonu, endoskopi işlemi ile mideye yerleştirilen silikon bir balon olup mide içerisinde kapladığı hacim sayesinde tokluk hissi veriyor. Böylece daha az porsiyonlarla yetinilmesini sağlayan Mide Balonu, özelliğine göre midede 6-12 ay gibi bir süre kaldığı için sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığının kazanılmasını da kolaylaştırıyor ve zayıflama sonrasında kiloyu korumakta etken oluyor.

AdminAdmin