YEREL

Akşehir Belediyesi’nin Geleneksel Teravih Buluşmaları Başladı

Akşehir Belediyesi tarafından mübarek Ramazan ayı münasebetiyle başlattığı Geleneksel Teravih Namazı Buluşmaları ilk teravih namazı ile Havva Kadın Cami’de yapıldı.

Akşehir Belediyesi’nin Geleneksel Teravih Buluşmaları Başladı

Ramazan ayının manevi ortamının en güzel şekilde yaşandığı buluşmalarda, camiden çıkan cemaatle bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; vatandaşların istek ve önerilerini dinlerken, vatandaşlarda kış aylarının sonuna yaklaşıldığı şu günlerde közde demlenmiş sıcacık çayları yudumlamanın keyfini yaşıyor.

Resim önizlemesi

Mübarek Ramazan ayının kendine özgü güzellikleriyle manevi dünyamıza zenginlik kattığının altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya "Ramazan ayında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi her gün Teravih namazında şehrimizdeki çeşitli camilerimizde hemşehrilerimizle buluşup, onlarla hasbihal edip közde çay ikramımızı yapıyoruz. Bu ayın manevi iklimine uygun olarak farklı mahallelerde gerçekleştirdiğimiz buluşmalar ile rahmet, mağfiret ve kardeşlik ayı Ramazan’ın güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

 

Ramazan ayının bir kaynaşma, paylaşım, birliktelik ve hoşgörü ayı olduğunu belirten Başkan Akkaya “Zengin fakir ayrımı yapılmaksızın kurulan iftar sofralarında açılan oruçların ardından, teravih namazları ile taçlanan bu güzel günlerde; maddi ve manevi sayısız güzellikler yaşıyoruz. Mübarek Ramazan’ın gelişiyle birlikte biz de “Geleneksel Teravih Buluşmaları”na bu akşam itibariyle başladık hamd olsun. Havva Kadın Camii’nde hemşehrilerimle teravih sonrası ‘közde çay’ içerek namazımızı sohbetle taçlandırdık” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Havva Kadın Cami’nin ardından, Ulu Cami, Gölçayır Mahallesi Cami ve İmaret Cami’de gerçekleştirilecek olan Teravih Namazı Buluşmaları, Ramazan ayı boyunca teravih namazından sonra her akşam başka bir caminin bahçesinde devam edecek.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin